fbpx

foto, video | Un avion din al Doilea Război Mondial a aterizat forțat pe o plajă, printre oameni. Momentul, surprins de camere

Un avion a aterizat de urgență, pe o plajă aglomerată din statul american Florida, din cauza unor probleme tehnice.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Modelul, un Grumman TBM Avenger, model folosit în Al Doilea Război Mondial, venea de la un show aviatic care a avut loc în Cocoa Beach, scrie go4it.ro.

Deși avionul a aterizat într-o zonă în care se aflau mulți oameni, inclusiv în apă, nicio persoană nu a fost rănită.

Mai mulți martori au surprins imagini cu incidentul.

TBF/TBM Avenger (TBM s-au numit modelele fabricate de General Motors) este un avion de atac cu un singur motor, care a fost folosit pe portavioane în perioada 1942 – 1960. Aeronava avea un echipaj compus din trei persoane și putea transporta 900 kg de bombe sau o torpilă Mk. 13.

Un avion finalizat recent

TBM Avenger a participat la bătălii faimoase din timpul conflictului mondial, inclusiv Midway, considerată a fi cea mai mare confruntare maritimă din istorie. Acolo, SUA a scufundat patru portavioane japoneze și a preluat inițiativa în Pacific. Americanii au pierdut un singur portavion.

Un astfel de avion a fost pilotat în război de fostul președinte american George H.W. Bush. El a fost implicat, de asemenea, într-un incident cu aeronava, fiind salvat din mare de un submarin după prăbușire.

Avionul implicat în incident a fost construit în 1945, iar restaurarea lui a fost finalizată în 2020, după 18 ani de lucru. Aeronava aparține muzeului privat Valiant Air Command.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button