fbpx

foto, video | Roverul „Curiosity” a descoperit o oază străveche pe Planeta Roșie. Cum au influențat-o schimbările climatice?

Roverul „Curiosity”, administrat de NASA, a descoperit pe Marte mai multe roci bogate în săruri minerale. Acestea ar putea reprezenta dovezi că în vechime pe Planeta Roșie existau lacuri sărate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Conform NASA, care face referire la un studiu publicat în Nature Geoscience paper, sărurile au fost găsite în roci sedimentare, la 150 de metri înălțime. Zona unde a fost făcută descoperirea este numită de specialiști „Sutton Island”, iar „Curiosity” a analizat-o în 2017. Totodată, datorită unor fisuri ale scoarței lui Marte, savanții au constatat că regiunea a trecut succesiv de la perioade de secetă la acumulări de apă și invers.

Potrivit informațiilor, depozitele de săruri minerale indică nivelul apei, influențat de schimbările climatice. Cercetătorii mai spun, comparând Marte cu Terra, că zona seamănă cu lacurile saline din platoul muntos Altiplano, amplasat în America de Sud.

Foto: NASA
Foto: NASA

Articole asemănătoare

Back to top button