fbpx

foto | Rușii au bombardat Ucraina la granița cu România: Portul Reni de pe Dunăre, atacat cu drone. Reacția autorităților moldovenești

Explozie puternică chiar lângă granița României, după ce forțele ruse au bombardat din nou regiunea Odesa.  Rachete și drone ar fi lovit porturile Reni și Ismail, situate pe Dunăre, în apropierea graniței româno-ucrainene.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit corespondenților militari, au fost atacate rezervoare petroliere, depozite cu arme și echipamente NATO. În plus, un depozit cu cereale a fost distrus și patru angajați au fost răniți, a anunțat comandamentul militar din sudul Ucrainei pe rețelele sociale, scrie Digi24.

Din imaginile care au fost publicate de la momentul impactului, aproximativ ora 04:00 dimineața și până în prezent, de mai mulți martori, vorbitori de limbă română, vorbim despre marinari români, moldoveni care erau pe partea românească a fluviului,  se vede o lumină puternică și se aude acel zgomot specific al dronelor care se apropie de țintă.

Cel puțin nouă drone ar fi lovit regiunea Portului Reni

Potrivit martorilor, ar fi fost mai multe drone care ar fi atacat succesiv regiunea Portului Reni, sunt diverse relatări legate de cel puțin nouă drone care ar fi lovit portul aflat peste Dunăre și care de la începutul războiului a căpătat o importanță sporită, având în vedere nevoia Ucrainei de a asigura un flux de export pentru cerealele produse de această țară.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene din Republica Moldova (MAEIE), a condamnat recentele atacuri rusești care vizează infrastructura civilă ucraineană de-a lungul Dunării, situată în apropiere de granița cu România.

„Acest atac prezintă riscuri semnificative în exportul de grâne din Ucraina și asigurarea securității alimentare, regionale și globale,” se arată într-o postare a MAEIE.

Articole asemănătoare

Back to top button