fbpx

foto | „Putin în celula unei închisori”. Unde și cum îl poți vedea pe președintele Rusiei întemnițat

Președintele Rusiei în celula unei închisori – acesta este rezultatul unei colaborări dintre Biroul de Turism din Vilnius, Lituania, și Google Maps. Astfel, în cadrul unui tur online al pușcăriei Lukiskes, care acum nu mai este loc de predeapsă, ci centru cultural, președintele Rusiei poate fi văzut „întemnițat”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Silueta lui Putin a fost realizată din carton de către artistul Elijas Slezas și poate fi observată într-o celulă de pe holurile fostei închisori.

Pușcăria Lukiskes a fost închisă în 2019, iar în prezent reprezintă un spațiu cultural, cuprinzând mai multe baruri, expoziții și grădini. Locația a fost folosită pentru filmări și de producătorii serialului „Stranger Things”.

Foto: themayor.eu

De la începutul războiului în Ucraina, în Vilnius, Lituania, au avut loc și alte acțiuni „artistice” ca mijloc de protest împotriva agresiunii ruse.

Amintim că lacul din fața ambasadei Rusiei din Vilnius a fost vopsit în roșu. Oficialii orașului spuneau că aceasta este o „manifestație artistică menită să atragă atenția lumii asupra crimelor de război ale Rusiei”. De asemenea, strada pe care este amplasată Ambasada Rusiei în Lituania a fost redenumită în „Eroii Ucrainei”.

Vezi și: „Putin, Haga te așteaptă!”. Mesajul primarului din Vilnius, lăsat chiar lângă ambasada Rusiei în Lituania

Articole asemănătoare

Back to top button