fbpx

foto | În 2026 vom putea traversa Atlanticul în zbor de două ori mai rapid. Cât de curând vor reveni jeturile supersonice pe cer?

O nouă eră a zborului supersonic ar putea fi chiar după colț, dar există trei provocări de depășit atunci când vine vorba de zbor mai rapid decât viteza sunetului. Acestea sunt cele trei domenii ale aviației: inginerie, mediu și economie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Concorde”, minunea aeronautică care și-a făcut ultimul zbor în urmă cu 16 ani în această săptămână, a cucerit doar prima dintre cele trei provocări ale călătoriei. Cel mai slab avion din lume ar putea transporta pasageri de-a lungul Atlanticului în mai puțin de jumătate din timpul preluat de alte aeronave comerciale. Totuși, există și părți negative: deficiențe ecologice și costuri de operare mari.

Acum, într-un moment în care emisiile de carbon și bunăstarea planetei noastre sunt în centrul atenției, o întoarcere la zborul supersonic comercial poate fi într-adevăr durabil, rentabil pentru companiile aeriene și accesibil pentru pasageri.
Există două companii americane care cu siguranță cred acest lucru și continuă să plănuiască strategii de a aduce pe piață avioane supersonice până la mijlocul anilor 2020. Timpurile de călătorie sugerate sunt la fel de scurte ca din New York spre Londra în trei ore și 15 minute.

„Concorde a fost o piesă de mașină strălucitoare, un experiment nobil, dar a transmis prea multe emisii în mediu, prea mult zgomot în comunitățile noastre și a fost prea scump pentru a putea opera”, a declarat pentru cnn.com Tom Vice, președinte și CEO al Aerion Corporation.

Primul zbor al navei aeriene AS2 este prevăzut pentru 2024, iar compania intenționează să ia avionul pe piață în 2026. Unitatea de transport are un preț de 120 de milioane de dolari, iar producătorii consideră că oamenii vor plăti această sumă din cauza economiei de timp.

Foto: cnn.com

Articole asemănătoare

Back to top button