fbpx

Faci plajă pe Coasta de Azur, în Hawaii, iar mai nou – și în Groenlanda. Din cauza căldurii, localnicii au ieșit pe litoral

Din cauza temperaturilor crescute, nestandarde pentru insula Groenlanda, localnicii au ieșit să facă plajă, iar copiii – să se joace pe litoral. Deși cei mici sunt bucuroși de cele 22 de grade Celsius, oamenii sunt îngrijorați de acest record termic înregistrat pe insula nordică.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Acest fenoment demonstrează că încălzirea globală afectează într-un ritm accelerat zonele arctice, ghețarii și întregul habitat.

Localnicii din Qaanaag, un orășel din nord vestul Groenlanda, s-au obișnuit deja să poarte haine sumare și să facă promenade pe plajă. De fapt, nu ar fi nimic ieșit din comun dacă acest lucru nu s-ar întâmpla atât de aproape de Cercul Arctic.

În contextul încălzirii globale accelerate, Groenlanda devine un reper strategic de interes pentru actorii economici globali, care doresc să pună stăpânire pe regiune, transmite The Mirror.

Într-o analiză AP, odată cu topirea gheții, se deschid tot mai multe căi de transport către insula nordică, dezvăluind astfel numeroase zăcăminte naturale neexploatate, precum petrol, gaze naturale și minerale. Acest lucru atrage interesul marilor puteri globale, care văd zona drept un punct avantajos geopolitic și economic.

Articole asemănătoare

Back to top button