fbpx

Elon Musk, în concurență cu Google și Apple: când își lansează primul telefon

Elon Musk este pus într-o situație foarte dificilă, după ce a luat o serie de decizii neinspirate vizavi de viitorul Twitter. În acest context, nu este exclus ca Apple sau Google să scoată aplicația miliardarului din propriile magazine virtuale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cazul în care Twitter dispare din Google Play Store sau Apple AppStore, Elon Musk ia foarte în serios realizarea propriului smartphone. Oficialul a insistat pe acest aspect într-o conversație pe propria rețea de socializare cu un utilizator. În mod previzibil, mulți l-au sfătuit să lanseze un telefon propriu indiferent de ce fac Apple sau Google în perioada următoare, în anii următori.

Elon Musk și telefonul care te face să uiți de Google, de Apple

Liz Wheeler, un politician conservator american și prezentator TV, l-a întrebat pe Elon Musk o întrebare simplă, iar el nu a așteptat prea mult până să-i dea replica. ”Dacă Apple și Google elimină Twitter din propriile magazine de aplicații, Elon Musk ar trebui să-și producă propriul smartphone. Jumătate din țară s-ar bucura să renunțe la telefoanele părtinitoare care te spionează, iPhone și Android. Omul construiește rachete către Marte, un amărât de smartphone ar trebui să fie simplu, nu?”, și-a manifestat Wheeler curiozitatea.

”Cu siguranță sper să nu se ajungă până acolo, dar da, dacă nu există nicio altă posibilitate, vor realiza un telefon alternativ.”, a răspuns Musk politicianului conservator. Cu alte cuvinte, cel mai bogat om din lume nu ia foarte în serios la această oră realizarea propriului telefon, dar dacă ajunge să fie forțat de circumstanțe să ia o astfel de decizie, o va face. Pe de altă parte, speră să nu se ajungă acolo.

Dincolo de proiectele mai mult sau mai puțin realiste ale lui Musk, scenariul nu este unul deloc absurd. În contextul în care Apple, Google și Amazon au reguli stricte când vine vorba de accesul la aplicații care facilitează discriminarea, hărțuirea și rasismul, dacă Twitter continuă să evite orice formă de cenzură, giganții americani din tech s-ar putea să iar decizia prezentată ca ipotetică de Wheeler.

Articole asemănătoare

Back to top button