fbpx

Diplomat rus: Moscova se va asigura că drepturile lui Igor Dodon vor fi respectate

Rusia se va asigura că drepturile lui Igor Dodon vor fi respectate, după ce fostul preşedinte prorus al Republicii Moldova a fost reţinut marţi la Chişinău, pentru trădare şi corupţie. Declarația a fost făcută de ministrul-adjunct al Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse, Andrei Rudenko.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Considerăm că aceasta este o problemă internă a Republicii Moldova. Cu toate acestea, nu am vrea ca autorităţile aflate la putere să înceapă să-şi regleze conturile cu foşti concurenţi politici, profitând de situaţia actuală”, a spus înaltul diplomat rus, citat de agenţii de presă din Rusia, preluate de AFP și digi24.ro.

„De aceea, ne vom asigura cu atenţie că drepturile lui Dodon în cadrul procedurilor judiciare sunt respectate şi conforme normelor internaţionale”, a mai subliniat Andrei Rudenko.

Amintim că, în dimineață zilei de ieri, 24 mai, Igor Dodon a fost reținut pentru 72 de ore, fiind învinuit de coruperea pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

Membrii Partidului Socialiștilor consideră că reținerea fostului președinte Dodon este un „show de doi bani” și un „cadou politic” pentru Maia Sandu, cu ocazia zilei de naștere a președintei. Mai mult, aceștia consideră că învinuirile aduse sunt nefondate.

Vezi și: Prima reacție a lui Igor Dodon după ce a fost reținut: „Un dosar politic cusut cu ață galbenă”

Articole asemănătoare

Back to top button