fbpx

Cum să-ți crești productivitatea când lucrezi de acasă? Top 4 trucuri recomandate de specialiști

Numeroase persoane preferă să lucreze de acasă, după ce în timpul pandemiei de coronavirus au descoperit avantajele acestui mod de lucru. Însă, în confortul propriei locuințe pot apărea numeroase distrageri, astfel că specialiștii au întocmit un top al trucurilor ce ajută la creșterea productivității.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Trucuri ce cresc productivitatea pentru cei care lucrează de acasă

Pe primul loc în top se află stabilirea unui program clar și respectarea lui. Omiterea pauzelor mici sau a celei de masă poate avea un efect negativ asupra randamentului, contrar așteptărilor, deoarece nivelul de energie poate să scadă considerabil, scrie Playtech.

Specialiștii au atras atenția că în timp ce persoanele care participă la sondaje și studii enumeră, în general, lipsa navetei ca fiind cel mai mare avantaj al lucrului de acasă, faptul că nu există o zonă de lucru separată poate estompa granițele dintre muncă și distracție. Astfel, dacă este posibil, este recomandat ca spațiul de lucru să fie diferit față de cel pentru relaxare și somn.

Un alt truc pentru creșterea productivității în cazul celor care lucrează de acasă este obținerea unor instrucțiuni clare cu privire la sarcini. Altfel, sarcinile dificile sau neclare pot ajunge să fie amânate.

Obținerea unor instrucțiuni clare referitoare la sarcinile de lucru ajută la evitarea amânărilor și întârzierilor. În plus, reduce nivelul de stres.

Alte trucuri ce măresc productivitatea

O altă recomandare este referitoare la asigurarea că totul funcționează perfect înainte de a începe munca. Un studiu ce a fost făcut de cercetători din Berlin a concluzionat că ”un echipament tehnic suficient și funcțional, precum și un grad ridicat de autonomie sunt importante pentru o muncă sănătoasă și satisfăcută de acasă”.

O altă recomandare se referă la reducerea distragerilor. Evident, posibilitatea de a petrece mult timp pe rețelele sociale, de a face un drum până la magazin sau de a discuta cu un prieten la o cafea există în cazul celor care lucrează de acasă.

Pe de altă parte, reducerea la minimum a acestor distrageri poate îmbunătăți productivitatea. Blocarea aplicațiilor de social media sau folosirea cronometrelor poate fi de ajutor, la fel ca și încercarea tehnicii Pomodoro.

Aceasta înseamnă: setarea cronomentrului pentru 25 de minute, lucrarea fără întrerupere până la expirarea timpului, respectarea unei pauze de cinci minute, repetare. La fiecare patru repetări, trebuie să fie luată o pauză mai lungă, de 15 până la 30 de minute.

Articole asemănătoare

Back to top button