fbpx

Cinci zile de doliu național în SUA. Americanii deplâng jumătate de milion de persoane ucise de COVID-19

Jumătate de miliona de oameni au fost răpuși de COVID-19 în SUA, potrivit bilanțului de luni. Joe Biden a decretat cinci zile de doliu național.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În memoria celor care au pierdut lupta cu maladia, drapelele vor fi în bernă. De menționat este că numărul deceselor înregistrate în SUA depășește populația unor mari orașe americane, potrivit presei străine. Spre exemplu, Kansas City are 492.000 de locuitori.

Cele mai multe decese s-au înregistrat în statele California, New York și Texas. Conform Institutului Hopkins, SUA este lideră după numărul de infectări – peste 28 de milioane. Aceasta este urmată de India, Brazilia și Regatul Unit.

„Au murit mai mulţi americani în această pandemie decât în Primul Război Mondial, Al Doilea Război Mondial şi războiul din Vietnam”, a anunțat Casa Albă.

Luni seara, la reședința președintelui SUA se va ține un moment de reculegere. Liderul american, alături de soția sa, vicepreședinta Kamala Harris și soțul acesteia, Doug Emhoff, vor aprinde lumânări în memoria victimelor virusului.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button