fbpx

Aproape 30 de soldați ruși s-ar fi omorât unii pe alții lângă aeroportul din Donețk

Cel puțin 27 de soldați ruși care încercau să se retragă de pe pozițiile lor au fost uciși de propriii camarazi, în apropiere de aeroportul din Donețk, potrivit unui parlamentar ucrainean citat de Business Insider.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Iuri Mîsiaghin, un membru al parlamentului ucrainean, a scris pe Telegram că luptătorii ruși „s-au retras haotic și în panică în noi poziții”.Potrivit lui Mîsiaghin, forțele ruse au crezut că sunt atacate de ucraineni care încercau să recucerească zona din apropierea aeroportului Donețk. Soldații ruși au fost însă atacați de propria artilerie, a adăugat parlamentarul.

„Atacul s-a soldat cu 27 de morți și 34 de răniți. Aproximativ jumătate dintre răniți au rămas fără brațe sau fără picioare. Au fost distruse mai multe echipamente”, a scris Mîsiaghin.

Kostantin Mașoveț, un colonel din forțele armate ale Ucrainei, a scris într-o postare pe Facebook că atacul a început probabil din cauza coordonării slabe a rușilor, notează Digi24.

„Dintr-un motiv necunoscut, artileria inamică a început să tragă, nu lângă linia frontului sau în spatele pozițiilor ucrainene, pentru a ne suprima puterea de foc, ci în pozițiile și spatele acestei unități”, a explicat Mașoveț în postarea sa, publicată pe 10 septembrie.

Reprezentanții Ministerului Apărării din Rusia nu au răspuns unei solicitări pentru precizări din partea Insider.

Aceasta nu ar fi prima dată când forțele ruse și-au împușcat propriile trupe.

În luna august, un adjunct al comandantului de batalion al Brigăzii 129 de Apărare Teritorială a Ucrainei a declarat pentru The New York Times că a văzut soldați ruși atacați din tabăra lor.

Soldatul, care are indicativul Herson, lupta cu rușii în satul Neskucine, în cadrul contraofensivei Ucrainei. Herson a spus că a văzut forțele ruse trăgând cu rachete pe câmpul de luptă exact când soldații lor începeau să se retragă.

„Și-au îngropat o mulțime de oameni”, a spus Herson pentru The Times.

Articole asemănătoare

Back to top button