fbpx

Alexei Navalnîi, inclus în lista deținuților „predispuși să evadeze” din închisoare

Opozantul rus Alexei Navalnîi a fost inclus în lista deținuților „predispuși să evadeze” din închisoare. Acesta a scris pe pagina sa de Instagram că este ținut într-un bloc special al secției de izolare, separat de ceilalți deținuți.

„Anterior, am fost dus nu doar cu escortă, ci și cu forțe speciale în căști și cu mitraliere. Acum vor fi probabil și cătușe”, a relatat Navalnîi.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Алексей Навальный (@navalny)

Amintim că, la începutul lui februarie, Aleksei Navalnîi a fost condamnat la închisoare în cazul Yves Roche. Judecătoria Simonovsky din Moscova a admis petiția Serviciului Federal al Penitenciarelor (SFP).

Conform instanței care s-a ocupat de caz, opozantul rus urmează să-și petreacă următorii trei ani și jumătate după gratii. Deși Comisia Europeană a Drepturilor Omului a cerut eliberarea lui Alexei Navalnîi, Rusia a refuzat.

Totodată, în Rusia au fost organizate zeci de proteste în susținerea politicianului. Oamenii au ieșit în străzi, cerând eliberarea lui Alexei Navalnîi. Poliția a aplicat violența, iar mai mulți protestatari au fost reținuți și duși în secțiile de poliție.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button