fbpx

CtEDO cere eliberarea lui Navalnîi. Kremlinul: „O ingerință grosolană”

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CtEDO) a cerut miercuri Rusiei să-l elibereze pe Alexei Navalnîi. Instituția motivează solicitarea prin faptul că autoritățile „nu pot oferi suficiente garanții pentru viața și sănătatea” opozantului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cerința CtEDO este urmată de analizarea condițiilor de detenție. Potrivit Strasbourgului, Navalnîi ar trebui să fie eliberat „cu efect imediat”.

Ca urmare, Kremlinul a catalogat decizia drept „o ingerință flagrantă și grosolană în treburile judiciare ale unui stat suveran”, transmite libertatea.ro, cu referire la The Guardian. Așadar, Moscova refuză să se conformeze solicitării.

Ministrul rus al Justiției, Konstantin Chuychenko, numește hotărârea „inexecutabilă”. Conform lui, nu ar exista niciun temei legal pentru a elibera opozantul.

Amintim că Aleksey Navalnîi a fost condamnat la trei ani și jumătate de pușcărie după ce a revenit în Rusia. În vara anului 2020 acesta a suferit o intoxicație cu Novichok – substanță neurochimică periculoasă, iar ca urmare a fost transportat la un spital din Berlin.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button