fbpx

video | „Vom face ca diaspora să revină și să rămână acasă”. Mesajul lui Ilan Șor pentru moldovenii de peste hotare

Președintele Partidului Șor, Ilan Șor, a transmis un mesaj pentru cetățenii moldoveni de peste hotare, cu câteva zile înainte de alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Vom face din Moldova o țară în care veți vrea să rămâneți. Noi iluminăm localitățile în care locuiesc rudele voastre, reparăm drumurile, construim terenuri de joacă. Părinții și bunicii voștri cumpără produse la prețuri mici în magazine sociale. Iar în continuare, vom repara drumurile astfel încât să vă simțiți ca în Franța. Vom amenaja parcuri ca cele din Italia. Satele noastre vor fi la fel de amenajate ca cele elvețiene. Altfel spus, vom aduce Europa aici, la noi acasă”, a spus politicianul.

Știu că nu trebuie să vă povestească cineva ce se întâmplă în Republica Moldova. Voi știți foarte bine cine și ce valorează, ce reprezintă fiecare politician, de ce este în stare și ce a făcut pentru țară și cetățeni. Iată de ce, sunt sigur, cunoașteți, că singura formațiune care a făcut, într-adevăr, ceva bun pentru diaspora, este Partidul Șor.

Noi am deschis Centrul de Reprezentare și Susținere a Concetățenilor din Bologna. Iar anul trecut am extins aria de activitate a Centrului, ca să putem să le oferim sprijin cât mai multor cetățeni. Mai exact, din toată Europa”, a declarat fostul primar de Orhei.

Noi îi ajutăm cu adevărat pe cetățeni să revină acasă. Datorită programului nostru „Casa mea e Moldova” am reușit să convingem să revină acasă sute de orheieni. Au primit indemnizații de 10 000 de lei, compensații pentru achitarea serviciilor comunale, dar și alte facilități. Unii dintre ei și-au deschis o afacere și beneficiază de scutiri fiscale. Pe alții primăria i-a ajutat să-și găsească un loc de muncă. Oamenii au reușit, într-un final, să ajungă la familiile și la copiii lor, la părinții care îi așteptau cu nerăbdare. Acum trăiesc fericiți, acasă.

Iar noi suntem gata chiar de mâine să extindem acest program la nivel național. Proiectul de lege a fost deja înregistrat în Parlament de mai bine de un an. Și sunt convins că, după 11 iulie, vom avea suficiente voturi pentru a-l adopta”, a mai spus el.

Da, înțeleg că 10 000 de lei nu este o sumă foarte mare pentru a începe o nouă etapă. Dar acesta este ajutorul pe care îl putem oferi acum. În doi-trei ani vom majora această sumă până la câteva mii de euro. Am mai spus că iau ca exemplu experiența Statului Israel, care a realizat un foarte bun program de repatriere. Sunt convins că putem aplica această experiență și în Moldova.

Dar cel mai important lucru este că vom face din Moldova o țară în care veți dori să rămâneți. Noi deja iluminăm localitățile în care locuiesc rudele voastre, reparăm drumurile, construim terenuri de joacă. Părinții și bunicii voștri cumpără produse la prețuri mici în magazine sociale. Iar în continuare vom repara drumurile astfel încât să vă simțiți ca în Franța. Vom amenaja parcuri ca cele italiene. Satele noastre vor fi la fel de amenajate ca cele elvețiene. Vom aduce Europa aici, la noi acasă”, a adăugat Ilan Șor.

📣 „Electorala 2021” reprezintă o rubrică în care sunt publicate informații de prezentare a concurenților electorali la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, ideile lor, mesajele de campanie ce pot fi expediate de echipele concurenților electorali.  

Articole asemănătoare

Back to top button