fbpx

video | Andrei Nastase anunță înfrățirea localităților Mândrești, Telenești și Costești, Ialoveni cu Primăria Putna

Astăzi, reprezentanți ai Platformei DA au depus flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, comemorându-l de ziua trecerii sale la cele veșnice la 2 iulie 1504. Andrei Năstase a spus că „Ștefan cel Mare este domnitorul de la care ar trebui să învățăm, un domnitor care a știut ce înseamnă stat, ce înseamnă popor și națiune și a luptat pentru dăinuirea acestora”.

Deputatul Vasile Năstase a amintit că anume de aici, de la monumentul lui Ștefan cel Mare, în 1989 a pornit lupta pentru valorile naționale și identitatea românească. Mai mult decât atât, în cele mai importante evenimente care s-au produs ulterior, în 30 de ani de independență, oamenii s-au regăsit tot aici:

„Venind la monumentul lui Ștefan cel Mare de fiecare dată ne umplem de speranță, de curaj și de demnitate”.

Președintele Platformei DA, Andrei Năstase, a anunțat că o veste bună vine de la Putna și anume că Primarul și consiliul local al Putnei au confirmat disponibilitatea înfrățirii cu cele două comunități din Republica Moldova care au înaintat demersurile corespunzătoare: satul Mândrești din raionul Telenești și satul Costești din raionul Ialoveni:

„Aceste două mari comunități din Republica Moldova, după parcurgerea tuturor formalităților legale, se vor înfrăți cu localitatea unde odihnește Ștefan cel Mare – Putna. Este un gest simbolic de fraternitate, este un gest ce ne va conduce la relații mult mai strânse, schimb de experiență, expertiză și suport pe dimensiunea transfrontalieră”.

Andrei Năstase a mulțumit prietenilor din România, în special primarului Putnei, Gheorghe Coroamă, și le-a transmis salutul comunităților din Republica Moldova care se vor bucura de această nouă etapă de dezvoltare și interconexiune cu România. De asemenea, Andrei Năstase a spus că Platforma DA va face și în continuare eforturi pentru a înfrăți cât mai multe localități de pe ambele maluri ale Prutului, astfel ca la un moment dat toate localitățile din Republica Moldova să fie înfrățite cu localități din România.

📣 „Electorala 2021” reprezintă o rubrică în care sunt publicate informații de prezentare a concurenților electorali la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, ideile lor, mesajele de campanie ce pot fi expediate de echipele concurenților electorali.  

Articole asemănătoare

Back to top button