fbpx

Igor Munteanu: „Medicii, nemulțumiți de caracterul fragmentar și incomplet al reformelor”

„Medicii sunt nemulțumiți de caracterul fragmentar, incomplet al reformelor”. Declarația îi aparține deputatului Platformei DA, Igor Munteanu, care susține că a mers într-o vizită la lucrătorii sistemului medical din Bălți. Totodată, politicianul a subliniat că reformele anterior efectuate în sistem ar fi avut drept efect „perturbări iraționale ale serviciilor”. Munteanu s-a arătat convins că formațiunea din care face parte ar putea soluționa problemele existente.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Medicii sunt nemulțumiți de caracterul fragmentar, incomplet și, adeseori, irațional al reformelor, în special fiind menționată reforma serviciului de sănătate publică din 2018, care a avut drept efect perturbări iraționale ale serviciile, fuziuni absurde și zeci de concedieri din sistemul sănătate publică. Astea sunt costuri ale unor reforme negândite. Am simțit cu toții pe pielea noastră cum funcționează sistemul în pandemie. Unii continuă să le resimtă”, a scris Munteanu pe pagina sa de Facebook.

Munteanu a ținut să de-a exemple privind „iraționalitatea sistemului medical” existent.

„Un exemplu grăitor de iraționalitate ține de ne-acreditarea laboratoarelor ANSP de către Consiliul național de evaluare și acreditare, care acreditează pe bandă rulantă laboratoare private, dar nu și laboratoarele ANSP, din cauza „conflictului de interese” creat în rezultatul reformei insuificient gândite. Drept urmare, laboratoarele activează fără a fi acreditate. Pierdem bani și nervi. Nervii noștri sunt consumați de lacune legislative, dar și de posibile interese existente în sistem”, a spus politicianul.

„De 3 ani, laboratoarele din sectorul public nu sunt acreditate, iar reacțiile Ministerului (MSPSM) refuză să vină. Medicii sunt nemulțumiți, indignați de porăiala birocratică și de lipsa de soluții rezonabile, solicitându-ne implicare. Platforma DA va susține rezolvarea rapidă a problemelor discutate la Bălți și soluționarea punctuală a lacunelor care crează probleme în lanț medicilor și pacienților. Vom clarifica problema acreditării laboratoarelor ANSP și vom fi aproape de medicii care ne-au cerut sprijinul lor”, a mai adăugat acesta.

📣 „Electorala 2021” reprezintă o rubrică în care sunt publicate informații de prezentare a concurenților electorali la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, ideile lor, mesajele de campanie ce pot fi expediate de echipele concurenților electorali.  

Articole asemănătoare

Back to top button