fbpx

sondaj | Peste jumătate dintre alegătorii moldoveni cred că Igor Dodon va obține al doilea mandat de președinte

Igor Dodon rămâne principalul favorit să câștige alegerile prezidențiale, cred peste jumătate din cetățenii Republicii Modlova, conform datelor unui sondaj prezentat de compania de cercetare și consultanță politică Intellect Group, în colaborare cu asociația obștească „Spero”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Conform studiului, Dodon este în avantaj față de ceilalți candidați la funcția de președinte. Astfel, peste 55% la sută dintre respondenții sondajului cred că Igor Dodon va câștiga alegerile prezidențiale de pe 1 noiembrie. Doar 16,6% dintre persoanele chestionate au declarat că Maia Sandu va ocupa funcția de președintă a țării, iar alte 5,2% spun că Renato Usatîi.

Pe Andrei Năstase îl văd în această funcție 3,3% dintre respondenți, pe Violeta Ivanov – 2,2%, iar pe Octavian Țîcu – 1,3%. Studiul mai arată că 0,4% din persoanele chestionate cred că Tudor Deliu va fi ales, iar 0,3% – Dorin Chirtoacă.

În același timp, aproape 16% dintre persoanele chestionate nu au putut spune cine va câștiga alegerile prezidențiale de pe 1 noiembrie.

Cercetarea a fost efectuată în perioada 2-9 octombrie, pe un eșantion de 1453 de persoane cu drept de vot. Marja de eroare anunțată este de +/- 2,7%.

CITEȘTE ȘI:

sondaj | Mulți moldoveni încă nu știu pe cine să voteze la alegerile prezidențiale, iar alții nici nu au intenția de a vota

📣 „Electorala 2020” reprezintă o rubrică de promovare a candidaților la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020. Aici sunt publicate informații de prezentare a candidaților, ideile lor, mesajele de campanie ce pot fi expediate de echipele concurenților electorali.

Articole asemănătoare

Back to top button