fbpx

Indemnizații, facilități fiscale și angajare în câmpul muncii. Promisiunile Violetei Ivanov pentru conaționalii care vor reveni din străinătate

Violeta Ivanov, candidata Partidului Șor, promite indemnizații, facilități fiscale și la angajare în câmpul muncii, scutiri la plata serviciilor comunale și poliță de asigurare medicală conaționalilor care vor reveni din străinătate. Candidata Partidului ȘOR la funcția de președintă a prezentat astăzi, 26 octombrie, într-un briefing, prevederile legate de diasporă din programul său electoral „Moldova-2024”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Violeta Ivanov a menționat că o bună parte din prevederile planului au fost testate deja la Orhei. În municipiu funcționează cu succes, de câțiva ani, un program similar la nivel local.

„Propunem la nivel național indemnizații unice la revenirea la Patrie, echivalente cu câte trei salarii minime garantate în sectorul real. Indemnizații lunare pentru cei care nu se pot încadra în câmpul muncii, facilităţi fiscale şi vamale, cum ar fi scutirea de plată a impozitului pe venit, compensarea cheltuielilor legate de închirierea spațiului locativ pe o perioadă de maximum șase luni, poliță medicală gratuită în primul an”, a anunțat candidata.

Violeta Ivanov susține că întreaga clasă politică ar trebui să susțină acest plan, care să devină unul prioritar, inclusiv pentru viitorul președinte. Totodată, deputata și-a exprimat regretul că politicienii nu sunt preocupați de problemele celor din diasporă.

„Majoritatea politicienilor și partidelor își amintesc de diasporă doar în perioada campaniilor electorale, le promit marea și sarea, iar apoi, după ce le obțin votul, uită de ei. Nu este și cazul formațiunii noastre, care, așa cum știți depune eforturi pentru a-i ajuta pe moldovenii care muncesc peste hotare”, a declarat politiciana.

În context, Violeta Ivanov a amintit despre programul „Moldova e casa mea”, prin intermediul căreia sute de familii au primit la Orhei indemnizații a câte 500 de euro și fost ajutate să se reintegreze.

„La Orhei am reușit să readucem câteva sute de familii. Da, nu e mult. Dar închipuiți-vă că aducem câteva sute de familii în fiecare localitate”, a punctat Violeta Ivanov.

Candidata Partidului Șor a amintit în cadrul briefingului și de proiectul de lege de susținere a cetățenilor care revin acasă, elaborat de deputații fracțiunii, însă care de jumătate de an ar fi blocat în Parlament de către majoritatea parlamentară.

De asemenea, Violeta Ivanov a vorbit și despre activitatea „Centrului de Reprezentare și Susținere a Concetățenilor din Europa”, deschis acum câțiva ani în Italia, la inițiativa lui Ilan Șor. Instituția oferă consiliere și ajutor multilateral moldovenilor care muncesc în statele europene.

📣 „Electorala 2020” reprezintă o rubrică de promovare a candidaților la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020. Aici sunt publicate informații de prezentare a candidaților, ideile lor, mesajele de campanie ce pot fi expediate de echipele concurenților electorali.

Articole asemănătoare

Back to top button