fbpx

Ești indecis/ă la ce materie vrei să susții al patrulea BAC? Sfaturi de la foștii absolvenți

Ești absolvent/ă și urmează să susții examenele de capacitate, dar încă nu ai ales a patra disciplină de BAC? Află de la foștii elevi cum au ales ei disciplina a patra și cum s-au pregătit pentru a susține examenul cu brio.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Ariana, fostă elevă la profilul umanist, susține că a ales chimia, considerând-o o materie destul de ușoară pentru cei de la profilul său. Printre sfaturile enumerate de Ariana se numără: „Începe să recapitulezi tot de la început pentru că toate temele au legătura între ele; Analizează itemii din testele de BAC din anii precedenți și dedu temele pe care nu le cunoști atât de bine, după, pune accent asupra lor; Pune multe întrebări!”.

Gheorghe a absolvit clasa a XII-a profil real. El a ales biologia: „Cel mai mult m-au ajutat testele de BAC din anii precedenți, pe care le rezolvam singur sau cu profesoara”. 

Cristian, fost elev la profilul umanist, a ales matematica. Sfatul lui pentru cei care urmează să aleagă aceeași disciplină este să exerseze mult până sistemul de rezolvare se memorează foarte bine. De asemenea, să citească sarcinile de lucru cu atenție și să nu se grăbească, pentru a nu încurca semnele de calcul.

Marionela, fostă studentă la profilul real, a ales să susțină BAC-ul cu nr. 4 la istoria românilor și universală. „Am ales acest obiect deoarece îmi place istoria, am îndrăgit-o chiar din anii de gimnaziu și am considerat că îmi va fi cel mai ușor să scriu examenul bine. Sfatul meu ar fi ca elevii să privească diverse materiale video pe YouTube, să facă conspecte și să recapituleze fiecare temă învățată zi de zi”.

Un canal de YouTube cu diverse materiale video despre istorie găsiți AICI. Este potrivit atât pentru elevii umaniști, cât și pentru realiștii care urmează să își aleagă BAC-ul la istorie.

De asemenea, accesează platforme destinate viitorilor absolvenți, unde găsești o mulțime de materiale didactice menite să îți simplifice procesul de învățare.

Articole asemănătoare

Back to top button