fbpx

Elevii de la liceu își pot îndeplini visul american! Programul FLEX anunță deschiderea aplicărilor

Programul FLEX anunță deschiderea aplicărilor. Acesta oferă elevilor selectați posibilitatea de a trăi cu o familie americană și de a studia într-o școală din Statele Unite ale Americii în perioada 2022-2023.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Atât competiția, cât și participarea sunt gratuite. Eligibili pentru aplicări sunt elevii claselor a IX-a, a X-a și a XI-a.
Ei trebuie să întrunească următoarele condiții:

  • au cetățenie moldovenească;
  • s-au născut între 1 ianuarie 2005 și 15 iulie 2007;
  • studiază limba engleză;
  • îndeplinesc cerințele pentru primirea vizei SUA;
  • nu au petrecut mai mult de trei luni din ultimii cinci ani în SUA.

Elevii cu dizabilități, născuți între 15 februarie 2004 și 15 iulie 2007 (clasa 8, 9,10,11,12) sunt, de
asemenea, eligibili să participe la programul FLEX. Pentru testarea lor urmează să fie făcute aranjamente speciale.

Din motive de securitate legate de pandemia de coronavirus, testarea pentru anul 2021-2022 va
fi efectuată online. Solicitanții pot participa la procesul de aplicare din orice locație unde au
acces la internet, utilizând fie un dispozitiv mobil, fie un computer.

Recrutarea FLEX va include în continuare trei runde riguroase de testare, chiar dacă participanții nu vor participa la testare fizic. Prima rundă  este deschisă tuturor solicitanților care îndeplinesc criteriile de eligibilitate de mai sus și se va desfășura până pe 15 octombrie 2021. Aceasta include o cerere preliminară online și trei întrebări de eseu care trebuie trimise în termen de 10 zile de la începerea aplicării online.

Solicitanții eligibili pot aplica pe platforma: www.discoverflex.org/apply. După depunerea cererii preliminare, studenții selectați vor fi invitați prin e-mailurile lor să participe la runda a doua, care constă într-un test online de engleză. Solicitanții vor primi invitația în termen de 24 de ore de la depunerea aplicării pentru prima rundă și vor avea aproximativ 72 de ore pentru a-l finaliza.

A treia și ultima rundă de testare va începe în noiembrie-decembrie. Ea va include un interviu, alte trei întrebări eseu, un test amplu de engleză și aplicația propriu-zisă. Studenții care trec în această etapă vor fi contactați de către biroul American Councils din Chișinău.

Pentru a primi răspunsuri la întrebări, scrieți mesaje la adresa de e-mail la flex.md@americancouncils.org, apelațio numărul de telefon 076007613 sau consultați pagina de Facebook- FLEX Moldova. și pagina web www.moldova.americancouncils.org.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button