fbpx

grafic | Primele date despre participarea la alegeri: Câți cetățeni au votat în țară și peste hotare?

Până la ora 9:00 în Republica Moldova au votat peste 6% dintre persoanele înscrise pe listele electorale. Este vorba despre mai mult de 183.000 de cetățeni.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Femeile sunt mai active decât  bărbații la acest scrutin. În același timp, conform datelor CEC, cei mai mulți votanți care și-au exercitat dreptul până la această oră au între 56 și 70 de ani.

Peste hotarele țării au votat mai mult de 17.000 de persoane. De menționat este că în Italia, Germania și Marea Britanie oamenii au format rânduri înainte de ora 6:00, iar la Varnița Poliția a restricționat circulația vehiculelor pe străzile unde sunt amplasate secțiile de votare pentru transnistreni. Majoritatea votanților din diasporă care deja și-au exercitat dreptul au între 41 și 55 de ani, iar bărbații sunt mai activi decât femeile.

Precizăm că, în total, conform datelor Comisiei Electorale Centrale, avem peste trei milioane de cetățeni cu drept de vot.

Votează informat! Urmărește ZUGO și pe Telegram pentru a fi la curent cu ultimele noutăți din ziua alegerilor parlamentare anticipate

Articole asemănătoare

Back to top button