fbpx

CEC a refuzat înregistrarea simbolului electoral al partidului care și-a schimbat abrevierea în PAȘ

Comisia Electorală Centrală (CEC) a refuzat să înregistreze simbolul electoral al Partidului Noua Opțiune Istorică (NOI) care și-a schimbat abrevierea în Partidul Alternativă și Șanse (PAȘ). Decizia a fost luată astăzi, 22 iunie, în cadrul ședinței CEC.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Partidul NOI, care și-a schimbat denumirea în PAȘ, a depus pe 11 iunie, actele la Comisia Electorală Centrală (CEC) pentru înregistrarea în cursa pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

Fiind abreviată, noua denumire a formațiunii este identică cu cea a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS).

„În buletinul de vot nu se admite identitatea de semne sau de simboluri electorale”, a declarat președintele CEC, Dorin Cimil.

Amintim că o situație asemănătoare a avut loc în ianuarie 2016, când se discuta intens posibilitatea alegerilor anticipate, iar Platforma Demnitate și Adevăr era pe primul loc în sondajele politice, Alexeev Victor anunța că va crea „Platforma Dreptate și Adevăr”, cu o denumire aproape similară.

Citește și:

video | Năstase solicită CEC să nu înregistreze la alegeri partidele spoilere: „Doresc să preia o parte din electorat bazându-se pe neștire”

Articole asemănătoare

Back to top button