fbpx

foto | Am descoperit cele mai „afrodiziace” alimente din mâncarea tradițională moldovenească. O listă ce te va impresiona

Ești în căutarea unor rețete savuroase care ar ațâța focul pasiunii și ar stimula simțurile? Atunci acest articol ți se potrivește ca o mănușă. Nu, nu vom începe cu bine cunoscutele stridii sau cu usturoiul, despre care ai mai auzit, probabil, că activează hormonii. Ai mult mai multe opțiuni culinare, pe care merită să le încerci în această lună a iubirii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Așadar, pentru o doză sănătoasă de inspirație pentru o cină romantică memorabilă de sfântul Valentin (sau Dragobete), vom arunca o privire asupra alimentelor folosite în bucătăria moldovenească, ce au un puternic efect afrodiziac. Mai mult decât atât, îți vom arăta exemple concrete de mâncăruri delicioase, care vor completa o seară romantică în doi. Spectrul chiar este destul de larg, așa că vei putea opta atât pentru un fel principal, cât și un desert, plus o băutură – toate din aceeași categorie… te-am intrigat? Să le luăm pe rând!

1. Țelina

Țelina este un aliment tradițional folosit pentru menţinerea şi redobândirea potenței, acesta fiind cunoscut și sub numele de leguma virilității. Studiile au arătat chiar că această plantă bogată în vitamine are un mare efect asupra fertilității. Țelina stimulează libidoul și intervine favorabil în creșterea nivelului de activitate, iar combinată corect cu alte ingrediente este absolut delicioasă – un exemplu bun este în salata de legume (cu rădăcină de țelină, morcov, ardei dulce, varză roșie, varză albă).

2. Friptura

Delectați-vă cu o porție apetisantă de friptură, alt aliment – surpriză din lista noastră. Proteinele din carnea slabă cresc natural nivelul de dopamină și norepinefrină – neuromediatoare care amplifică sensibilitatea fizică.

Mai mult decât atât, carnea conține și zinc, un mineral care stimulează libidoul. Totodată, consumul de carne roșie poate crește nivelul de testosteron, hormon necesar pentru o virilitate de invidiat. Puteți opta pentru pui cu mămăligă sau pentru carne la grătar, toate se vor combina de minune cu o salată ușoară.

Sursă poză: valeriesfood.md

3. Vinul roșu

Ah da, nu uitați să alegeți un vin roșu sec pentru carnea suculentă, anume astfel seara va deveni plină de savoare și gust! Un singur pahar de vin roșu poate șterge inhibițiile și înveseli atmosfera. Antioxidanții prezenți în licoare sunt mereu bine veniți, deoarece luptă cu stresul oxidativ și îmbătrânirea prematură. Popular este soiul Merlot, dar campioni în conținutul de antioxidanți sunt Cabernet Sauvignon și Pinot Noir. Evident, ca și orice băutură alcoolică, vinul roșu trebuie consumat responsabil. Utilizat cu moderație este un plus plăcut la bucatele delicioase și are efecte pozitive asupra comunicării în cuplu.

4. Pepene verde murat

Pepenele verde murat este un tezaur de săruri și microelemente utile. El conţine licopene, tiamină, riboflanovoide, niacin, vitamina B6, şi oligoelementele: magneziu, fosfor, potasiu, zinc, cupru, mangan, seleniu. Cum a ajuns în lista noastră? Datorită citrulinei din compoziția sa, care poate fi convertită în arginină – o sursă bună de oxid nitric, care la rândul său dilată vasele de sânge și poate crește fluxul de sânge, grăbindu-i circulația în organism.

Sursă poză: impact.ro

4. Desert – plăcintă cu dovleac

Dovleacul conține fibre și potasiu, ce energizează organismul, iar zincul reduce stările anxioase. O plăcintă apetisantă cu dovleac poate încununa de minune seara (sau o puteți lua la pachet, ca să o savurați ulterior în intimitatea căminului). Ce poate fi mai savuros decât o plăcintă delicioasă, gătită după o rețetă tradițională?

Dacă tot e valabilă zicala cu dragostea ce trece prin stomac, acum știi și ce alimente să alegi din meniul unui restaurant, pentru a-ți hrăni și sentimentele, nu doar corpul. De Ziua Îndrăgostiților poți rezervă o masă în localul La Bădiș, la câțiva kilometri depărtare de forfota Chișinăului, pentru a-ți asigura o seară delicioasă, alături de persoana iubită. Ori, și mai simplu, comandă felurile preferate și ia-le acasă cu take-away, unde le veți putea savura din plin, departe de ochii lumii!

Informațiile publicate la rubrica „Advertoriale” sunt articole comerciale plasate în urma unei colaborări cu agenți economici sau agenții de publicitate cu scopul de a promova produse, servicii sau pentru a contribui la vizibilitatea brandului. Pentru detalii privind publicitatea pe portalul de știri ZUGO, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail contact@zugo.md sau la numărul de telefon 068 013 424.

Articole asemănătoare

Back to top button