fbpx

Cum să vă pregătiți pentru vizionarea unei proprietăți: întrebările esențiale pe care trebuie să le puneți agentului imobiliar

Dacă sunteți în proces de cumpărare a unei proprietăți, vizionarea bunului imobiliar este o parte esențială a procesului. În timpul vizionării, aveți șansa de a pune întrebări importante și de a vă face o idee despre proprietate înainte de a lua o decizie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pentru a profita la maximum de vizionare, este important să fiți bine pregătiți și să puneți întrebările potrivite. În acest articol, vom discuta cu specialiștii RE/MAX Moldova despre cum să vă pregătiți pentru această etapă și despre chestionarul esențial pe care ar trebui să îl completați împreună cu agentul dumneavoastră imobiliar.

1.      Pregătirea pentru o vizionare a proprietății

Înainte de a participa la o vizionare, există câteva lucruri pe care ar trebui să le faceți pentru a vă pregăti. În primul rând, este important să cercetați proprietatea și zona înconjurătoare. Acest lucru vă va oferi o idee la ce să vă așteptați și vă va ajuta să formulați orice întrebări posibile. De asemenea, ar trebui să aveți o listă cu cerințele dumneavoastră pentru proprietate, cum ar fi numărul de dormitoare sau spațiul exterior, astfel încât să puteți verifica dacă proprietatea corespunde nevoilor trasate.

Un alt aspect important al pregătirii pentru o vizionare a proprietății este să aveți finanțele în ordine. Aceasta înseamnă să vă cunoașteți bugetul, să aveți o aprobare prealabilă pentru un credit ipotecar și să fiți pregătit să faceți o ofertă dacă găsiți o proprietate care vă place. Dacă participați la o vizionare cu un partener sau un membru al familiei, este, de asemenea, important să discutați în prealabil prioritățile și cerințele comune, astfel încât să puteți lua o decizie în cunoștință de cauză împreună.

2.      Întrebări esențiale de adresat agentului dumneavoastră imobiliar

În timpul fazei de vizionare, este important să profitați la maximum de oportunitate și să adresați agentului dumneavoastră imobiliar orice întrebări care v-ar satisface curiozitatea. Exact pentru a vă ușura misiunea deloc ușoară, iată cum ar trebui să arate un chestionar model pentru vizionări, pe care ar trebui să-l pună la dispoziția clientului orice agenție imobiliară din Chișinău:

  • Care este prețul cerut pentru proprietate și există deja oferte în curs de examinare?

Acest lucru vă va oferi o idee despre concurența pentru proprietate și dacă se încadrează în bugetul dvs.

  • De cât timp este proprietatea pe piață?

Astfel veți afla cât de dorită este proprietatea și dacă ar putea exista loc de negociere cu privire la preț.

  • Există probleme cunoscute cu proprietatea, cum ar fi probleme structurale sau umezeală?

Este important să fiți pe deplin conștient de eventualele probleme înainte de a face o ofertă pentru o proprietate.

  • Ce este inclus în vânzare, cum ar fi corpuri de iluminat, fitinguri sau electrocasnice?

Este important pentru a ști dacă e nevoie să bugetați alte achiziții suplimentare sau nu. Aproape toate ofertele cu apartamente de vânzare în Chișinău includ și cheltuieli adiționale. Excepție fac, de regulă, doar apartamentele noi.

  • De cât timp locuiesc actualii proprietari în proprietate și de ce vând?

Veți înțelege astfel dacă pot exista probleme cu proprietatea sau zona, care au dus la vânzare.

  • Cum este zona locală, ce infrastructură are, cum ar fi școli, legături de transport și facilități locale?

Practic, veți înțelege dacă proprietatea se află într-o zonă care corespunde nevoilor dumneavoastră.

  • Există dezvoltări viitoare sau proiecte de planificare care ar putea afecta proprietatea sau zona locală?

Să luăm exemplul unui drum de acces spre una dintre multele case de vânzare din Chișinău Botanica. Dacă în următorii cinci ani se preconizează doar reparații cosmetice, iar acesta are un nivel înalt de avariere, atunci s-ar putea să fie nevoie să căutați alte oferte.

  • Care sunt costurile de mentenanță ale proprietății, cum ar fi facturile de utilități și impozitul?

Veți putea astfel să înțelegeți costurile curente ale deținerii proprietății.

După cum vă spuneam, participarea la o vizionare a proprietății este o parte importantă a procesului de cumpărare și este vital să fiți bine pregătit, înarmat cu întrebările potrivite. Cercetând în prealabil proprietatea și zona locală, având finanțele în ordine și discutând prioritățile cu partenerul sau membrul familiei, puteți profita la maximum de vizionare și vă asigurați că luați o decizie mai mult decât corectă. Consultanții imobiliari din RE/MAX sunt alături de dumneavoastră, punându-vă la dispoziție expertiza de care dispun.

RE/MAX  – lider mondial în imobiliare!

Informațiile publicate la rubrica „Advertoriale” sunt articole comerciale plasate în urma unei colaborări cu agenți economici sau agenții de publicitate cu scopul de a promova produse, servicii sau pentru a contribui la vizibilitatea brandului. Pentru detalii privind publicitatea pe portalul de știri ZUGO, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail contact@zugo.md sau la numărul de telefon 068 013 424.

Articole asemănătoare

Back to top button