fbpx

Ziua Internațională a Copilului este lucrătoare în Republica Moldova în acest an

Ziua de Internațională a Copilului, marcată pe 1 iunie, este declarată lucrătoare. Precizarea a fost făcută pentru IPN de către Ministerul Muncii, Sănătății și Protecției Sociale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit responsabililor, conform Codului Muncii al Republicii Moldova, ziua de 1 iunie nu este declarată zi de sărbătoare. Cu excepția anului 2020, bugetarii nu au lucrat în această zi în anii precedenți.

Deocamdată nu este clar dacă autoritățile planifică să modifice legislația, iar Ziua Internațională a Copilului să devină oficial liberă. „Este important ca în procesul elaborării normelor de reglementare a relațiilor de muncă și a relațiilor social-economice să nu fie neglijate drepturile salariaților, dar nici drepturile angajatorilor. Respectiv, propunerile de modificare a legislației muncii trebuie să garanteze obiectivitatea acțiunilor propuse și asigurarea respectării principiilor de bază ale parteneriatului social”, au precizat responsabilii, întrebați de jurnaliști despre un eventual scenariu de acest gen.

De menționat este că 1 iunie a fost inclusă în 2016 de către Legislativ în Hotărârea cu privire la zilele comemorative, zilele de sărbătoare și zilele de odihnă în Republica Moldova, însă modificarea nu a fost operată și în Codul Muncii.

Articole asemănătoare

Back to top button