fbpx

Vlad Plahotniuc, pus sub învinuire pe trei capete de acuzare în dosarul MetalFeros

Fostul lider al PDM, Vlad Plahotniuc, a fost pus sub învinuire în dosarul MetalFeros, în lipsa sa. Informația a fost confirmată pentru deschide.md de Mariana Cherpec, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Aceasta a declarat pentru sursa citată că că fostul lider democrat este pus sub învinuire pe trei capete de acuzare în dosarul MetalFeros.

„Demersul cu privire la emiterea mandatului de arest pe numele lui Plahotniuc a fost înregistrat astăzi la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, și urmează a fi examinat la data de 10 noiembrie”, a precizat Cherpec.

Deschide.md mai scrie procurorii ar fi cerut mandat de arestare pe numele lui Plahotniuc.

Autoritățile moldovene l-au dat în căutare pe Plahotniuc în 2019 și i-au deschis câteva dosare, acuzându-l între altele de escrocherie, spălare de bani și crimă organizată, inclusiv de obținere de beneficii din devalizarea băncilor moldovene, în 2014.

Ulterior, Procuratura Generală a anunțat că Interpolul a refuzat să-l dea în căutare internațională pe Plahotniuc și a decis radierea datelor acestuia din bazele de date ale organizației. La moment, Vladimir Plahotniuc este anunțat în căutare națională și interstatală.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button