fbpx

Vlad Filat, audiat în cazul „furtul miliardului”. Comisia de anchetă: Situația s-a schimbat. El dă informații

Vlad Filat a fost audiat astăzi la penitenciarul nr. 13 de către Comisia parlamentară de anchetă privind cazul „furtul miliardului”. După întâlnire, deputații au făcut declarații de presă, menționând câteva detalii din ceea ce a povestit ex-premierul.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Așadar, Filat le-a explicat cum s-a întâmplat totul la Banca de Economii, în perioada 2011-2014.

Informația importantă ține de situația din 2013, cu raportul Comisiei Reidman. Domnul Filat insistă că cele trei variante printre care era și acea emisie suplimentară, în urma căreia statul și-a pierdut controlul asupra BEM-ului, nu au fost discutate în cadrul comisiei.

A fost o discuție utilă. Dânsul regretă foarte mult că în 2011-2012 nu a acționat până la capăt în situația care s-a întâmplat cu atacuri rider, când în mod fraudulos au fost preluate acțiunile de la BEM și atunci era criză, atunci a intrat gruparea Plahotniuc-Platon în posesia acestor acțiuni, cu ideea de a prelua cât mai rapid controlul asupra BEM-ului.

Dânsul a luptat o anumita perioadă cu aceste acțiuni și pe urmă cumva a cedat și regretă acest lucru. Nu știu cât e de sincer”, a spus Alexandru Slusari, pentru protv.md.

Vladimir Golovatiuc a menționat că – în urma acestei discuții – vor trebui să efectueze o expertiză legislativă, pentru că înainte de fraudă a fost schimbată legea, potrivit lui Filat.

Articole asemănătoare

Back to top button