fbpx

video | Procurorul anticorupție, reținut aseară de colegii săi, a fost filmat în timp ce primește mită de la un polițist

Ieri, la Procuratura Anticorupţie (PA) a parvenit plângerea unui poliţist care solicita tragerea la răspundere penală a unui angajat PA, pentru estorcarea sumei de 1500 de euro pentru adoptarea unei hotărâri favorabile în cadrul urmăririi penale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În aceeaşi zi, după efectuarea investigaţiei preliminare, procurorul general interimar a dispus pornirea urmăririi penale pe faptul coruperii pasive comise de o persoană cu demnitate publică.

Astfel, s-a stabilit că pe 7 octombrie curent petiţionarul ar fi fost invitat la PA de către procurorul menţionat, care i-a prezentat materialele cauzei penale în care se examinau acţiunile poliţistului şi tot procurorul i-ar fi sugerat să-l telefoneze după serviciu.

A doua zi, în jurul orei 20:16, petiţionarul s-a întâlnit cu procurorul lângă un local din sectorul Botanica al mun. Chişinău, unde procurorul ar fi cerut mită în valoare de 1500 de euro pentru soluţionarea favorabilă a cauzei penale în privinţa poliţistului.

Pe 9 octombrie, în jurul orei 21:30, procurorul a fost reţinut în flagrant delict în momentul primirii sumei de 1500 de euro de la poliţist, fiind plasat în izolatorul Centrului naţional Anticorupţie. El a fost pus sub învinuire şi este audiat în calitate de învinuit. Preliminar, procurorul își recunoaşte vina, iar banii au fost predaţi benevol în momentul reţinerii.

Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă o pedeapsă cu închisoare de la șapte la 15 ani, cu amendă în mărime de la 8000 la 10.000 de unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

Procuratura Anticorupţie va reveni cu detalii, respectând prezumţia nevinovăţiei a părţilor potrivit legii.

Articole asemănătoare

Back to top button