fbpx

video | Premieră medicală: Prima inimă complet artificială a primit aviz pozitiv pentru vânzare

Autoritățile europene au aprobat vânzarea primei inimi complet artificiale. Compania Carmat a avut nevoie de zece ani de lucru pentru a obține marcajul Comisiei Europene (CE).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Acţiunile Carmat SA au avut joi cea mai mare creştere din ultimii şapte ani, după ce compania franceză a primit aprobarea de a vinde prima inimă complet artificială în Europa, transmite Mediafax.

Firma franceză a obţinut punctajul CE pentru inima sa artificială, ceea ce înseamnă că acum Carmat poate să îşi vândă produsul în Uniunea Europeană ca o punte pentru transplanturile de inimă pentru pacienţii care suferă de insuficienţă cardiacă în stadiu final.

Chirurgul cardiac francez Alain Carpentier i-a propus omului de afaceri Jean-Luc Lagardere să dezvolte o inimă artificială în anul 1993.

Cel din urmă a oferit o serie de facilităţi lui Carpentier: câteva laboratoare şi ingineri de la compania sa producătoare de rachete Matra. Astfel, proiectul s-a extins de-a lungul anilor, inclusiv prin fuziuni, în condiţiile în care acum Matra face parte din grupul european Airbus SE.

„Acum vom fi nevoiţi să lucrăm cu doctori şi centre medicale pentru a le oferi terapia noastră şi va trebui să căutăm pacienţi. Faza de producţie va fi una delicată”, a declarat directorul general Stephane Piat.

Acesta a adăugat că firma intenţionează să crească ritmul de producţie pentru noul dispozitiv începând din ianuarie, în condiţiile în care firma intenţionează să înceapă să vândă dispozitivul în al doilea trimestru al anului următor.

Potrivit analiştilor de la Portzamparc, inima artificială dezvoltată de Carmat are potenţialul de a deveni un produs de succes şi ar putea genera vânzări anuale în valoare de 700 milioane de euro în Europa până în 2030.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button