fbpx

video | Peste 20 de milioane de lei, ridicate de la oamenii lui Șor întorși de la Moscova

Oamenii legii au efectuat percheziții și au ridicat peste un milion de dolari și 62.000 de ruble rusești de la mai multe persoane care s-au întors aseară de la Moscova și au aterizat pe aeroportul din Chișinău, venind de la evenimentul de lansare a blocului politic „Victoria”, afiliat lui Ilan Șor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă cu tema „Schema finanțării ilegale a unor partide politice din surse tenebre, cu introducerea mijloacelor financiare în țară prin contrabandă, în interesul unui grup criminal”, unde șeful Poliției, Viorel Cernăuțeanu, procurorul-șef interimar al PCCOCS, Victor Furtună, și șeful adjunct al Serviciului Vamal, Viorel Doagă, au declarat că pe acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru contrabandă.

Potrivit oficialilor, persoanele se întorceau din Federația Rusă, unde au participat la evenimentul lui Șor de creare a blocului politic „Victoria”, intenționând să introducă în Republica Moldova sume impunătoare de bani. Astfel, au fost făcute circa 150 de percheziții, fiind ridicate peste un milion de dolari, 3070 de euro, 62.000 de ruble, dar și 128 de telefoane.

Potrivit oficialilor, „cărăușii” care transportau banii aveau promise recompense de la 300 la 500 de euro, iar o parte din persoanele care au ajuns în R. Moldova au transmis banii colectorului sub diferite forme: în anumite încăperi din aeroport sau în mijloacele de transport în drum spre casă.

Amintim că luni seara, la aeroport, mai multe persoane din acest grup s-au certat cu forțele de ordine și au forțat eludarea controlului la frontieră. Autoritățile au venit, ulterior, cu precizări în privința celor întâmplate aseară. Detalii AICI.

Citește și: PG examinează crearea la Moscova a Blocului „Victorie” sub aspectul trădării de patrie

Ilan Șor a lansat, la Moscova, blocul politic „Victorie”. Reacția PAS

Articole asemănătoare

Back to top button