fbpx

video | O refugiată predă dansuri copiilor din Bălți. În Ucraina avea o carieră de succes

O femeie din Ucraina care s-a refugiat în Bălți, oferă ore gratuite de dans pentru copii. Este istoria Valentinei Olișevscaia, care a fugit de război chiar din prima zi. A muncit de la vârsta de doar 10 ani pentru a deveni un cunoscut coreograf și chiar arbitru internațional de dansuri. Ajunsă în Republica Moldova, femeia a decis să împărtășească experiența sa elevilor unui studio de coregrafie din Bălți, scrie nordnews.md.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

În ziua declanșării războiului, pe 24 februarie, Valentina ar fi trebuit să participe cu echipa sa într-un proiect televizat de dansuri din Kiev, însă, nu a fost să fie.
,,Spre dimineață, soțul meu mă trezește și îmi spune că s-a început războiul. Noi imediat am început să ne strângem lucrurile. Mi-am luat copilul de 4 ani și ne-am dus spre punctul de frontieră Moghilev-Podolsk, și imediat ne-am mutat aici, în Moldova”, a spus Valentina Olișevscaia, refugiată

Despre colectivul de dansuri din Bălți, Valentina a aflat întâmplător. De îndată, le-a scris conducătorilor artistici, iar a doua zi deja a organizat prima sa lecție de dans pentru elevii de aici.

,,Mă primblam într-o seară prin această zonă și am observat că aici este un studio de dans. Eu i-am găsit pe rețelele de socializare, apoi i-am scris antrenoarei Daniela că pot oferi lecții de dans pentru elevii de aici. Când am venit în studioul de dans, am observat că elevii de aici sunt foarte energici. Chiar dacă ei învață dansuri de gală, iar eu mă specializez pe dansurile hip-hop, ei foarte repede au învățat o nouă tehnică de mișcare și mișcările de bază, întrucât eu am rămas surprinsă de acest lucru”, a mai adăugat dansatoarea.

Antrenoarea clubului de dans din Bălți spune că dacă Valentina va decide să rămână în Bălți pe o perioadă mai îndelungată, aceasta ar putea deveni oficial colega lor.

,,Am primit noi sfaturi, noi informații de la ea, mișcările pe care le-a învățat fac parte dint-un dans nou. Desigur, dacă Valentina va decide să rămână în continuare cu noi, cu mare drag o vom primi în familia noastră și vom colabora pe viitor cu ea”, a spus Daniela Cerednicenko, antrenoare ,,Tandem” Bălți

Elevii din Bălți povestesc că au învățat dansuri noi, care diferă mult de cele de gală.

,,A fost puțin greu la început, dar cu timpul m-am învățat. Am învățat să mă mișc frumos, noi mișcări și un nou stil de dans”, a spus Amelia Sincovschi, dansatoare.

,,Acest master class se diferențiază de antrenorii cu care mă ocup deoarece este un antrenor de alt tip de dansuri, de vogue și hip hop. Dar dansurile cu care mă ocup eu, ele sunt sportive, ca de exemplu, cha-cha-cha, jive, rumba, dar acest master class mi-a oferit posibilitatea să învăț dansuri moderne”, a spus Andreea Pînzaru, dansatoare.

,,Mi-a plăcut acest stil de dansuri pentru că este vesel și este un stil nou pe care l-am aflat”, a adăugat Victoria Berco.

Chiar dacă a fost primită cu mult drag și căldură în municipiul Bălți, Valentina își dorește să se întoarcă acasă. Femeia continuă să creadă că binele va învinge răul și că își va putea continua munca în Ucraina.

,,În acest an, studioul nostru împlinește 13 ani. Am investit în acest studio mult suflet, puteri, dragoste, dar și sănătate. Cel mai important este ca, copiii noștri din Ucraina să trăiască în liniște, să continue să danseze, să iasă la plimbări cu părinții, dar să nu trăiască în subsoluri și sub sunete de sirenă”, a spus Valentina Olișevscaia, refugiată

Echipa antrenată de Valentina Olișevscaia se află în topul celor mai bune 10 echipe de dansuri din Ucraina.

Articole asemănătoare

Back to top button