fbpx

video | „Nu suntem o colonie românească”. Socialiștii au desfășurat un miting „în apărarea limbii ruse” la Bălți, nemulțumiți de decizia CC

Un marș „în apărarea limbii ruse” în Republica Moldova a avut loc duminică, 31 ianuarie, în orașul Bălți. Manifestanții au mers pe străzile din centrul orașului, scandând mai multe slogane, printre care „întoarceți limba rusă”, „CC, nu ai dreptate”, „Moldova”, „Nu suntem o colonie românească”, „Mâinile jos de pe limbi” și „Fără discrimare” și „Noi suntem moldoveni”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Participanții au venit cu pancarte și cu drapele ale Republicii Moldova, iar pe banner a apărut mesajul în limba rusă „Moldova – Patria mea, rusa – limba mea”.


Video: newsmaker.md

În fruntea coloanei s-au aflat deputații socialiști Alexandru Usatîi și Alexandru Nesterovschi.

Manifestația, organizată de PSRM, are loc în contextul declarării neconstituționale, de către Curtea Constituțională, a legii cu privire la funcționarea limbilor pe teritoriul Republicii Moldova, votată de PSRM și Pentru Moldova, care prevedea un statut și mai special pentru limba rusă.

După această decizie a magistraților constituționali, Igor Dodon a amenințat cu proteste: „Vă jucați cu focul. Nu provocați oamenii. Aveți grijă să păstrați pacea între etnii. Va avea consecințe grave. Săptămâna viitoare vor fi proteste în masă prin majoritatea orașelor și care vor ajunge și la Chișinău”.

Precizăm că mic protest în susținerea limbii ruse a fost organizat sâmbătă, 30 ianuarie, în orașul Ceadîr-Lunga.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button