fbpx

Dodon amenință cu proteste după decizia Curții Constituționale: Va avea consecințe. Nu provocați oamenii

Igor Dodon amenință cu proteste după ce Legea privind funcționarea limbilor a fost declarată joi neconstituțională. Declarația a fost făcută în cadrul vlogului său, menționând că minoritățile ar fi fost ofensate la manifestația de ieri.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În același timp, Dodon a acuzat-o pe Maia Sandu de faptul că a început „lupta cu limba rusă” încă în perioadă când era ministră a Educației. În același timp, el a punctat că socialiștii vor înregistra din nou inițiativa în Parlament și vor „face tot posibilul să fie votată”.

„Vă jucați cu focul. Nu provocați oamenii. Aveți grijă să păstrați pacea între etnii. Va avea consecințe grave. Săptămâna viitoare vor fi proteste în masă prin majoritatea orașelor și care vor ajunge și la Chișinău”, a declarat Dodon.

Amintim că, joi, Curtea Constituțională a decis că Legea cu privire la funcționarea limbilor este neconstituțională. În timp ce avea loc procesul, în fața Curții Constituționale s-au adunat două grupuri de manifestanți, unul pledând pentru declararea legii neconstituționale, iar ceilalți – pentru menținerea ei. Ca urmare, atunci când din instituție a ieșit Țîcu – a fost inclusă la boxă muzică în rusă, cu limbaj licențios, iar Nagacevschi a fost huiduit și numit.

Legea cu privire la funcționarea limbilor a fost adoptată de Parlament în decembrie 2020 și spune că documentele trebuie traduse în limba rusă, plăcuțele cu denumirile instituțiilor, organizațiilor și întreprinderilor să fie scrise în română și rusă; iar denumirea produselor – în rusă și română. AICI pot fi consultate prevederile legii.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button