fbpx

video, update | Fadei Nagacevschi, huiduit la ieșirea de la Curtea Constituțională: „Animalule!”

(update, ora 12:40)

Ședința Curții Constituționale s-a încheiat. Magistrații urmează să se pronunțe în privința proiectului referitor la funcționarea limbilor după ora 14:00. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ministrul interimar al Justiției, Fadei Nagacevschi, a fost huiduit la ieșiri din Curtea Constituțională. Manifestanții l-au urmărit până la automobil și i-au strigat în spate „Animalule”, „Trădătorule”  și „Iuda”.

În același timp, în timp ce deputatul Octavian Țîcu a ieșit din clădirea Curții, manifestanți din alt grup au inclus muzică rusească, ce conține limbaj necenzurat, la o boxă

(update, ora 10:55)

Oamenii legii au format cordon între cele două grupuri de manifestanți după mai multe altercații verbali. Ambele grupuri s-au atacat verbal reciproc, iar unii dintre ai le „bat obrazul” celorlalți că au venit fără declarație prealabilă.

Știrea inițială

Curtea Constituțională examinează în aceste momente sesizările privind legea referitoare la funcționarea limbilor. În același timp, în fața instituției s-au adunat două tabere de manifestanți.

În timp ce unii cer ca legea să rămână în vigoare, alții sunt împotrivă. Din imaginile de la fața locului observăm că în zonă se află și mai mulți polițiști care asigură ordinea publică.

Manifestanții au pancarte, pe unele fiind scris că se solicită anularea legii, iar pe altele e menționat în rusă că „limbile trebuie asigurate”. Se pare că un grup de protestatari fac parte dintre manifestanți sunt membri ai partidului proaspăt format „Ai noștri”. Alții, însă, au venit cu tricolorul și scandează „Jos trădătorii” și „Jos ocupanții”.

Legea cu privire la funcționarea limbilor a fost adoptată de Parlament în decembrie 2020 și spune că documentele trebuie traduse în limba rusă, plăcuțele cu denumirile instituțiilor, organizațiilor și întreprinderilor să fie scrise în română și rusă; iar denumirea produselor – în rusă și română. AICI pot fi consultate prevederile legii.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button