fbpx

video | Nu demisionează! Reacția Avocatei Poporului la scandalul în care este implicată: Atacul este rezultatul activității mele de control

Avocata Poporului, Natalia Moloșag, a susținut astăzi, 1 decembrie, o conferință de presă în care a vorbit despre scandalul mediatic în care este implicată. Ea a făcut precizări cu referire la acuzațiile că l-ar fi luat în echipa sa pe un fost condamnat pentru proxenetism.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit Nataliei Moloșag, prin cooptarea lui Dumitru Godorog în echipa sa, aceasta i-a oferit o șansă la reabilitare și reintegrare, iar bărbatul ar face voluntariat.

Am fost avocata dumnealui, persoana și-a recunoscut vina, și-a ispășit pedeapsa. Am fost responsabilă de reîncadrarea domnului Godorog în societate. […] După 2018 i-am oferit posibilitatea să dețină calitatea de asistent în cadrul cabinetului Natalia Moloșag”, a declarat Avocata Poporului.

După ce am fost numită în oficiu, l-am contractat temporar pe domnul Godorog, cu titlu gratuit, deoarece dumnealui era gata să facă voluntariat. Nu a avut acces la date cu caracter personal, nu a avut competențe decizionale, a avut rol de ajutor și asistent, inclusiv protecție fizică”, a mai spus Natalia Moloșag.

„Atacul în adresa mea este rezultatul activității de control pe care îl efectuez”

Moloșag susține că a concluzionat că „atacul” în adresa sa este „rezultatul activității de control” pe care îl efectuează în oficiul Avocatul Poporului, unde ar fi descoperit „abateri grave în actele contabile, în gestionarea bunurilor donate de organizații internaționale ș. a.”

„Sunt gata să răspund pentru fiecare cuvânt. Profesia mea este despre oameni și demnitatea umană. Admit că din lipsă de experiență am comis o greșeală, dar nu există vreo încălcare de lege”, a mai spus Natalia Moloșag, menționând că va transmite organelor de drept materialele cu privire la ce a găsit la Oficiul Avocatului Poporului, iar responsabilii vor fi trași la răspundere.

Ea a mai adăugat că ia în calcul demisia din funcție, însă după ce se va termina controlul și organele de drept se vor expune cu privire la lucrurile descoperite.

Vezi și: doc | Platforma Națională din Moldova cere socoteală Avocatei Poporului: Vrem explicații publice privind statutul lui Dumitru Godorg în cadrul instituției

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button