fbpx

foto | Avocata Poporului și-a luat drept „asistent” un condamnat penal pentru proxenetism. Reacția oficiului Ombudsmanului

Avocata Poporului, Natalia Moloșag, a fost surprinsă atât în spațiul public, cât și la evenimente organizate de către Oficiul Avocatului Poporului, alături de Dumitru Godorog, un cetățean pe care anterior l-a apărat în sala de judecată și care a fost condamnat la 4 ani, pentru proxenetism în anul 2017, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei, pe o perioadă de probațiune de 3 ani.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Despre asta a scris și bloggerul Eugeniu Luchianiuc, care a menționat că „Dumitru participă la ședințele de lucru ale OAP, alături de Avocata Poporului, realizând înregistrarea audio a discuțiilor șefilor de direcții pe mandat, inclusiv cronometrând timpul discuțiilor, împiedicând angajații OAP să informeze AP pe subiecte ce țin de mandat. Adică, o terță persoană, neangajată, interceptează, stochează și prelucrează date cu caracter personal, încâlcând legislația în vigoare, toate sub protecția Avocatei Poporului. Pe parcurs, Dumitru, studiază, analizează, verifică și se expune pe marginea petițiilor, dosarelor și altor procese ce au loc în instituție, toate sub protecția și din numele Avocatei Poporului”.

Toate aceste informații au fost confirmate pentru zdg.md de către Oficiului Avocatului Poporului. Mai mult, aceștia au precizat pentru sursa citată că ar fi ales chiar și mașina cu care se deplasează în interes de serviciu împreună cu Avocata Poporului.

Cine este „asistentul” Avocatei Poporului?

Sursa citată scrie că Dumitru Godorog este cetățean al Republicii Moldova cu studii incomplete și nesupus militar. În 2017, Dumitru Godorog a fost condamnat, conform articolului 220 din Cod Penal, aliniatul 2, pentru proxenetism, fiindu-i stabilită pedeapsa de 4 ani închisoare, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei, pe o perioadă de probațiune de 3 ani. Decizia a fost dictată de către magistrata Lilia Lupașco din cadrul Judecătoriei Chișinău, sediul Rîșcani. Atunci, potrivit sentinței emise de Judecătoria Chișinău, avocata Natalia Moloșag și avocatul Pavel Pituhin i-au reprezentat interesele lui Dumitru Godorog în instanță.

Avocata Poporului apare alături de Dumitru Godorog în fotografii publicate pe site-ul Ombudsman-ului

Potrivit unui comunicat de presă publicat pe 15 noiembrie de către reprezentanții Oficiului Avocatului Poporului, Natalia Moloșag și un grup de angajați ai Oficiului Avocatului Poporului au participat, la 13 noiembrie, la acțiunile de plantare a arborilor. Astfel, în imaginile publicate apare și Dumitru Godorog, asta deși numele acestuia nu este menționat în nota informativă și nu este clar dacă el deține vreo funcție în cadrul Oficiului Avocatului Poporului. Contactată de sursa citată, șefa direcției serviciului resurse umane din cadrul Oficiului Avocatului Poporului a comunicat că, în cadrul instituției nu există un angajat oficial cu numele Dumitru Godorog și a spus că nu este abilitată ca să ofere comentarii pe acest subiect.

Foto: ombudsman.md
Foto: ombudsman.md
Foto: ombudsman.md
Foto: ombudsman.md

Amintim că Natalia Moloșag a fost numită de către Parlament în funcția de Avocat al Poporului pentru drepturile omului, pe un termen de 7 ani. Natalia Moloșag este licențiată în drept și a fost premiată pentru inițiative în domeniul drepturilor omului în Gala premiilor ONU. Potrivit CV-ului, Natalia Moloșag are o pregătire teoretică și practică în domeniul drepturilor omului. În cei peste 15 ani de activitate, s-a dedicat acestui segment de activitate, atât la nivel național, cât și la nivel internațional. Pe lângă asta, Natalia Moloșag a contribuit la fundamentarea sistemului de asistență juridică garantată de stat.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button