fbpx

doc | Platforma Națională din Moldova cere socoteală Avocatei Poporului: Vrem explicații publice privind statutul lui Dumitru Godorg în cadrul instituției

Platforma Națională din Republica Moldova a Forumului Societății Civile din Parteneriatul Estic cere explicații Avocatei Poporului privind informațiile apărute în spațiul public, despre presupusul ei asistent, care a fost condamnat penal pentru proxenetism.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, Organizațiile membre ale Platformei Naționale din Moldova a Forumului Societății Civile al Parteneriatului Estic se arată extrem de îngrijorate de situația descrisă de unele surse media privind încălcările admise de către Avocata Poporului.

„În acest context, cerem în regim de urgență explicații publice din partea Avocatei Poporului privind statutul cetățeanului Dumitru Godorog în cadrul instituției, implicarea acestuia în activitățile instituției, prezența unor potențiale conflicte de interese, abuz în serviciu și gestionare necorespunzătoare a patrimoniului instituției”, se arată în mesajul instituției.

Totodată, Platforma cere demisia Avocatei Poporului dacă informațiile apărute vor fi confirmate.

„În același timp, solicităm structurilor competente să investigheze circumstanțele apărute în presă. În cazul în care informațiile descrise în presă se confirmă, cerem Avocatei Poporului Natalia Moloșag să-și prezinte imediat și necondiționat demisia, deoarece prejudiciile aduse instituției Avocatul Poporului sunt incomensurabile”, conchide Platforma.

2 Declaratia Oficiul Avocatului Poporului by ZUGO on Scribd

Amintim că Avocata Poporului, Natalia Moloșag, a fost surprinsă atât în spațiul public, cât și la evenimente organizate de către Oficiul Avocatului Poporului, alături de Dumitru Godorog, un cetățean pe care anterior l-a apărat în sala de judecată și care a fost condamnat la 4 ani, pentru proxenetism în anul 2017, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei, pe o perioadă de probațiune de 3 ani. Acesta ar fi asistentul ei.

Citește și: foto | Avocata Poporului și-a luat drept „asistent” un condamnat penal pentru proxenetism. Reacția oficiului Ombudsmanului

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button