fbpx

video | Manifestație la CC: Mai mulți oameni s-au adunat „pentru a o susține pe Maia Sandu”

Manifestație în fața Curții Constituționale. Mai mulți oameni s-au adunat în fața instituției, în timp ce magistrații urmează să examineze sesizarea președintei Maia Sandu cu privire la constatarea circumstanțelor care justifică dizolvarea Parlamentului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Manifestanții afirmă că sunt prezenți la fața locului pentru a o susține pe președinta Sandu. Tototdată, oamenii susțin că își doresc alegeri anticipate.

Amintim că Maia Sandu a sesizat Înalta Curte la 29 martie curent. Șefa statului consideră sunt întrunite că toate circumstanțele pentru dizolvarea Legislativului, întrucât „Parlamentul a eșuat să aleagă un Guvern din două încercări, iar de la demisia Guvernului Chicu trecuse trei luni”.

Precizăm că, Maia Sandu a anunțat consultări cu deputații, după ce audierea echipei guvernamentale a lui Igor Grosu a fost boicotată.

Pe de altă parte, majoritatea PSRM – Pentru Moldova – Șor a anunțat că este împotriva alegerilor parlamentare anticipate.

Parlamentarii vizați au insistat pe desemnarea lui Vladimir Golovatiuc la funcția de prim-ministru și afirmă că dacă acesta se retrage sau nu va putea candida, se va identifica prioritar o altă persoană pentru această poziție.

Fracțiunile parlamentare nu pledează pentru alegeri anticipate invocând criza pandemică în care se află țara.

Maia Sandu și-a motivat decizia, spunând că „așa cum prevede Constituția a avut consultări cu fracțiunile și grupurile parlamentare în legătura cu situația politică și, eventuala, dizolvare a Parlamentului. Parlamentul a eșuat să aleagă un Guvern din două încercări, iar de la demisia Guvernului Chicu au trecut trei luni. Ca și experții în drept constituțional, consider că sunt întrunite circumstanțele legale pentru dizolvarea Parlamentului”.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button