fbpx

video | Manifestație de susținere a Palestinei la Chișinău și reacția Comunității Evreiești

Un miting pro-Palestina s-a desfășurat astăzi, 19 octombrie, în fața Parlamentului Republicii Moldova. Manifestanții au declarat că au decis să se solidarizeze cu oamenii din Palestina și că pledează „contra genocidului din Palestina”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„A susține poporul Palestinei nu este egal cu a susține Hamas. Pe lângă suferință și moarte, violența forțelor israeliene servește drept instrument de recrutare pentru Hamas. La rândul său, aceștia răspund tot prin brutalitate, perpetuând un ciclu al violenței”, susțin organizatorii.

Video: NewsMaker

„Urmărim online cu groază genocidul care se petrece acum în Gaza și Cisiordania, Palestina. În Gaza, două milioane de palestinieni și palestiniene, dintre care un milion (50%) sunt copii, se află sub bombardamente intense continue din partea statului ocupant Israel. (…) Ne dorim oprirea acestui ciclu nesfârșit al violenței și repunerea în drepturi a grupurilor de oameni care de zeci de ani sunt victimele unor politici de ocupație, blocadă și ucidere sistemică din partea statului Israel. (…) În acest context, considerăm cel puțin injustă atitudinea acelor state, inclusiv Republica Moldova, care susțin exclusiv o parte și închid ochii la suferințele celeilalte”, au scris organizatorii protestului.

Comunitatea Evreiască din Republica Moldova și-a manifestat public îngrijorarea în legătură cu acțiunea de protest, afirmând că sprijinul pentru palestinieni se egalează cu sprijinul pentru gruparea Hamas, care a declanșat pe 7 octombrie un conflict militar în Israel.

„Organizarea unui astfel de miting în fața principalului organ legislativ al țării, Parlamentul, autorizația de a-l desfășura, precum și poziția susținătorilor din rândul societății civile din Moldova, stârnește îngrijorări profunde și transmite un semnal de înrăutățire a climatului în societatea noastră”, se indică în apelul lansat de Comunitatea Evreiască.

Articole asemănătoare

Back to top button