fbpx

update | Cei doi șoferi care nu au cedat trecerea pietonilor, sancționați de Poliție

Polițiștii s-au autosesizat și au sancționat doi conducători auto care au admis încălcări în traficul rutier. Cazul a avut loc acum două zile.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Unul dintre ei este taximetrist și a ocolit cu greu un pieton care traversa pe o trecere de pietoni de pe str. Alba Iulia din capitală. Conducătorul auto este un tânăr de 22 de ani.

Un alt șofer, de 46 de ani, care se afla la volanul unei Toyota, a fost sancționat pentru că nu a cedat trecerea legală pietonilor.

Știre inițială:

Atât neatenția șoferilor, cât și cea a pietonilor crește riscul de producere a accidentelor zilnice. Două dintre aceste cazuri au fost înregistrare de camerele de bord a automobilelor din capitală, transmite autoblog.md.

Un risc de producere a unui accident cu implicarea unui pieton pe strada Alba Iulia din sectorul Buiucani. A fost înregistrat momentul când a fost apăsată pedala de frână.

(Update) Cei doi șoferi care nu au cedat trecerea pietonilor au fost sancționați de Poliție. Oamenii legii anunță că este vorba de un taximetrist în vârstă de 22 de ani și un bărbat de 46 de ani. Ambii conducători auto și-au recunoscut vina.

La intersecția străzilor Alba Iulia cu Onisifor Ghibu, o tânără a fost la un pas de a ajunge sub roţile unui automobil, însă a reuşit într-un ultim moment să se oprească. Doamna în cauză a privit mai întâi în partea stângă înainte să traverseze strada, ceea ce putea deveni o greșeală fatală.

Pentru reducerea gradului de victimizare prin accidente de circulație, serviciul ,,InfoTrafic” recomandă șoferilor:

  • Cedați trecerea pietonilor și vehiculelor cu regim prioritar de circulație,
  • Efectuați manevra de depășire și cele de schimbare a benzii, după ce v-ați asigurat temeinic că o puteți face în sguranță.

În atenția pietonilor:

  • Respectați regulile de circulaţie! Nu traversați strada neregulamentar!î
  • În condiții de vizibilitate redusă și pe timpul nopții, purtați îmbrăcăminte cu accesorii reflectorizante pentru a fi observați cu ușurință,
  • Traversați numai pe trecerile pentru pietoni sau pe la colț de stradă și la culoarea verde a semaforului destinat dumneavoastră. Nu vă angajați în traversarea drumului public prin fața sau spatele autovehiculelor oprite!
  • La orice traversare, opriți-vă în afara părții carosabile, asigurați-vă din stânga, din dreapta și apoi din stânga din nou!
  • Traversați perpendicular pe axul drumului, în pas grăbit – drumul cel mai scurt ce reduce timpul de expunere la pericol! Oferiți-le conducătorilor auto timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare!
  • Evitați să circulați pe partea carosabilă! Folosiți trotuarele, acostamentele, iar, acolo unde acestea lipsesc, mergeți cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveți traficul în față!
  • Respectați întocmai semnificația semnalizării rutiere (indicatoare și/sau semafor!
  • Acordați prioritate de trecere autospecialelor de poliție, de la pompieri sau de la ambulanță, care au în funcțiune semnalele luminoase și/sau sonore, chiar dacă vă aflați pe trecerea pentru pietoni!

Articole asemănătoare

Back to top button