fbpx

video | Dodon dezvăluie numele unui om de afaceri care, la fel ca Plahotniuc, ar fi obținut ilegal a doua identitate în Moldova

Pe lângă fostul lider democrat, Vlad Plahotniuc, a doua persoană care ar fi obținut ilegal dubla identitate în Republica Moldova este omul de afaceri Vaja Jhashi. Despre aceasta a anunțat președintele Igor Dodon în cadrul unui nou episod al emisiunii „Președintele răspunde”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„În luna noiembrie a anului trecut, am primit informație oficială că sunt două persoane care, în opinia SIS-ului și a altor structori, au obținut a doua identitate ilegală. Am spus că unul este Plahotniuc, dar a doua persoană nu am numit-o. Astăzi pot să vă spun că a doua persoană nu este Serghei Iaralov, este Vaja Jhashi”, a precizat Dodon.

Precizăm că această informație a fost discutată și în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la postul Jurnal TV. Cea de-a doua identitate a lui Vaja Jhashi ar fi Reznik, a declarat moderatorul Alex Cozer, cu trimitere la anumite surse. Precizăm că despre un pașaport moldovenesc eliberat pe numele „Alexandr Reznik” șeful statului a declarat pentru prima dată după ședința Consiliului Suprem de Securitate din luna decembrie 2019.

De cealaltă parte, grupul Trans-Oil, deținut de Vaja Jhashi, neagă informația: „Surprinde faptul că informația este percepută ca veridică, deși nu a fost prezentată nici o probă în acest sens, nici o hârtie oficială, pașaport sau oricare alt document. De asemenea, surprinde poziția unor politicieni care, prin declarațiile lor cu subînțelesuri, lasă să se înțeleagă că această informație poate fi veridică, deși, în virtutea funcțiilor deținute, știu că e falsă. Declarăm cu toată responsabilitatea că această informație e mincinoasă și facem apel către presă, formatorii de opinie să dea dovadă de corectitudine și să nu se lase provocați de persoane care se vede că au interes în distribuirea informațiilor mincinoase”, se spune într-o declarație oficială.

Milionarul Vaja Jhashi este născut în Rusia și deține cetățenia americană, georgiană şi moldovenească. Afaceristul este considerat un apropiat al lui Vlad Plahotniuc și se spune că ar deține monopolul pe piața cerealelor din Republica Moldova.

Citiți și: Nu doar Plahotniuc, dar și câțiva dintre „oamenii săi” ar avea dublă identitate. Moțpan: Sunt cel puțin patru persoane

Iaralov ar avea încă o identitate în Moldova, la fel ca ex-liderul său de partid. Cum și pe ce nume i-ar fi fost emis al doilea pașaport?

Articole asemănătoare

Back to top button