fbpx

Iaralov ar avea încă o identitate în Moldova, la fel ca ex-liderul său de partid. Cum și pe ce nume i-ar fi fost emis al doilea pașaport?

Ex-vicepreședintele Partidului Democrat, Serghei Iaralov, este cea de-a doua persoană care ar fi obținut în mod fraudulos identitate dublă în Republica Moldova, ca și șeful său de partid, Vlad Plahotniuc. Cel de-al doilea nume al său ar fi Serghei Haikin.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit anticorupție.md, Centrul de Investigații Jurnalistice a obținut copia ordonanței prin care Serghei Iaralov și Vladimir Plahotniuc sunt cercetați într-un dosar penal, pornit de Procuratura Anticorupție la 29 octombrie 2019, după ce Serviciul de Protecție Internă și Anticorupție al MAI, condus pe atunci de Andrei Năstase, a prezentat procurorilor mai multe materiale cu privire la dubla identitate a celor doi lideri PD.

„În procesul de acumulare a materialelor s-a stabilit că angajați ai ASP, acționând în complicitate cu alte persoane necunoscute în interesul unui grup criminal organizat, au perfectat și eliberat ilegal cetățeanului Iaralov Serghei Valentin, acte de identitate cu numele Haikin Serghei, iar pe numele lui Plahotniuc Vladimir Gheorghe, ilegal au fost perfectate acte cu numele Novak Vladislav Vladimir”, se menționează în ordonanța de începere a urmăririi penale.

Sursa citată mai notează că buletinul și pașaportul pe numele lui Serghei Haikin au fost eliberate la 28 decembrie 2018, documentele fiind perfectate în regim de o zi, fără ca să fie achitată taxa de urgență. Ulterior, la 10 iunie 2019, la două zile de la instituirea unei noi coaliții de guvernare la Chișinău și trecerea în opoziție a Partidului Democrat, oficialul PD își schimbă din nou numele, obținând acte noi cu numele Iaralov.

Procurorul a dispus începerea urmăririi penale pentru abuz în serviciu, invocând articolul 327 din Codul Penal, privind „folosirea intenționată de către persoana publică a situației de serviciu care a cauzat daune în proporții considerabile intereselor ocrotite de lege ale persoanelor juridice în interesul unui grup criminal organizat”.

În perioada în care au fost perfectate acte cu altă identitate pe numele lui Vlad Plahotniuc și Serghei Iaralov, director al Agenției Servicii Publice era Serghei Răilean, despre care presa a scris că l-ar fi cununat pe fiul mai mare al actualului lider al PDM, Pavel Filip.

Citiți și: foto | Plahotniuc figurează într-o orientare distribuită polițiștilor. Este căutat inclusiv sub numele Novak

A folosit Plahotniuc o altă identitate pentru a intra în România anul trecut? Răspunsul ambasadorului Daniel Ioniță

video | Noroc că s-a scris în presă. Candu, ca și Filip, susține că a aflat de la știri despre a doua identitate a lui Plahotniuc

Articole asemănătoare

Back to top button