fbpx

video | Cine este stăpânul leului găsit la Ștefan Vodă? Grădina Zoologică din Odesa neagă că i l-ar fi dăruit

Epopeea puiului de leu găsit zilele trecute într-o pădure din raionul Ștefan Vodă continuă. Felina ar aparține unui locuitor al orașului Căușeni care susține că a primit animalul drept cadou de la Grădina Zoologică din Odesa. La scurt timp însă, administrația Grădinii Zoologice a venit cu un comentariu, susținând că nu a oferit nimănui niciodată animale în dar.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Este vorba de un agent economic care își desfășoară activitatea și pe teritoriul raionului vecin, potrivit presei locale. Leul are șase luni și se plimba cu stăpânul prin pădure, atunci când a fost zărit și filmat.

„Puiul a ajuns la Tudora, de la Grădina Zoologică de la Odesa, după ce un cetățean ucrainean i l-a făcut cadou căușeneanului în semn de mulțumire pentru suportul acordat refugiaților”, scrie aceeași sursă.

Grădina Zoologică din Odesa neagă însă că ar fi făcut un astfel de gest.

„Leul nu are nicio legătură cu Grădina Zoologică din Odesa și nu a fost niciodată la Grădina Zoologică din Odesa. Grădina Zoologică nu a dat animale nimănui. Administrația urmează să identifice circumstanțele întâmplării”, scrie instituția pe Facebook.

Puiul de leu zărit vineri, 13 ianuarie, într-o pădure din localitatea Palanca, raionul Ștefan Vodă, a fost predat responsabililor de la Grădina Zoologică din Chișinău. Stăpânul animalului exotic s-a ales cu un proces verbal. Felina de doar șase luni fusese surprinsă de câțiva pescari care treceau prin zonă, într-o pădure din Palanca, raionul Ștefan Vodă, în apropiere de malul Nistrului.

 

 

 

Articole asemănătoare

Back to top button