fbpx

Veronica Dragalin depune jurământul de învestire în funcția de șefă a Procuraturii Anticorupție

Șefa Procuraturii Anticorupție (PA), Veronica Dragalin, a depus jurământul de învestire în funcție, în cadrul ședinței de vineri, 5 august, a Consiliului Suprem al Procurorilor (CSP). La ședință a venit însoțită de procurorul general interimar, Dumitru Robu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Jurământul în forma orală cât și cel în scris urmează să fie semnat de procurorul general și membrii CSP. Procurorul general interimar, deși nu este membru al Consiliului, trebuie să fie prezent la depunerea jurământului.

Amintim că ordinul prin care Veronica Dragalin a fost numită în funcția de șefă a PA, a fost semnat miercuri, 15 iunie, de către procurorul general interimar, Dumitru Robu.

De menționat că în urma deciziei CSP din 7 iunie, Dragalin a câștigat concursul pentru funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție, obținând cel mai mare punctaj.

Potrivit CV-ului său, Veronica Dragalin are experiență în urmărirea penală a peste 300 de cazuri federale. Noua șefă a Procuraturii Anticorupție a gestionat în SUA investigații internaționale, ce vizau cazuri complicate de corupție.

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, membru al Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), a spus anterior că Veronica Dragalin are determinarea și pregătirea necesară pentru a eradica fenomenul corupției din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button