fbpx

Vaccinul anti-coronavirus produs de AstraZeneca, aprobat pentru utilizare în Marea Britanie

Vaccinul anti-coronavirus produs de AstraZeneca și Universitatea Oxford a fost aprobat pentru utilizare în Marea Britanie. Acesta marchează un moment de cotitură major și va duce la o extindere masivă a campaniei de imunizare din țara menționată anterior.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

AstraZeneca şi alţi producători de vaccinuri au declarat că studiază impactul noii tulpini, dar se aşteaptă ca vaccinul să fie eficient şi împotriva acesteia.

Marea Britanie a comandat 100 de milioane de doze de la producătorul AstraZeneca – suficient pentru a vaccina 50 de milioane de oameni.

Aprobarea de către autoritatea de reglementare a medicamentelor înseamnă că vaccinul este atât sigur cât și eficient, transmite DIGI24.

În Marea Britanie este deja folosit din 8 decembrie vaccinul produs de Pfizer-BioNTech.

„Cu două vaccinuri aprobate acum, vom putea să vaccinăm un număr mult mai mare de oameni consideraţi de risc, să-i protejăm de boală şi să reducem mortalitatea şi spitalizarea”, a indicat Ministerul Sănătăţii britanic.

După anunţul conform căruia autorităţile de reglementare au aprobat vaccinul anti-coronavirus produs de AstraZeneca/Oxoford, premierul britanic Boris Johnson a vorbit despre „o veste cu adevărat fantastică şi un triumf pentru ştiinţele britanice” şi a transmis că autorităţile vor acţiona „pentru a vaccina cât mai mulţi oameni cât mai repede cu putinţă”. 

Citește și: O nouă tulpină de COVID-19, descoperită în Marea Britanie. Numărul de infectări crește rapid la Londra

Vaccinul Oxford-AstraZeneca a fost conceput în primele luni ale anului 2020, testat pe primul voluntar în aprilie și de atunci a trecut prin studii clinice la scară largă care au implicat mii de oameni.

Grupul farmaceutic AstraZeneca susţinea recent că a găsit, după cercetări suplimentare, „formula câştigătoare” pentru vaccinul său împotriva Covid-19 dezvoltat împreună cu Universitatea din Oxford.

„Credem că am găsit formula câştigătoare şi cum putem obţine eficienţă, care, cu două doze, este la fel de mare ca a celorlalte vaccinuri”, spunea directorul general Pascal Soriot în Sunday Times, adăugând că vaccinul AstraZeneca asigură „100% protecţie împotriva formelor severe de COVID-19”.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button