fbpx

Va fi îmbunătățită calitatea datelor privind statistica datoriei sectorului public și a gestionării datoriei de stat

Calitatea datelor privind statistica datoriei sectorului public și a gestionării datoriei de stat a Republicii Moldova va fi îmbunătățită și adusă în conformitate cu bunele practici intonaționale în domeniu. Deputații au votat joi, 13 octombrie, în cea de-a doua lectură proiectul de modificare a Legii cu privire la datoria sectorului public, garanțiile de stat și recreditarea de stat și a Legii privind achizițiile publice.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Modificările se referă, de asemenea, la aspecte precum emisia de valori mobiliare de stat direct persoanelor fizice prin intermediul unei platforme electronice, emisia valorilor mobiliare pe piețele financiare externe, colaborarea cu agențiile internaționale de rating.

În acest scop vor fi extinse împuternicirile Ministerului Finanțelor al Republicii Moldova prin oferirea dreptului de a încheia contracte cu instituțiile financiare specializate.

Proiectul de lege a fost elaborat în baza recomandărilor formulate de misiunile de asistență tehnică din partea Fondului Monetar Internațional privind statistica datoriei sectorului public.

Articole asemănătoare

Back to top button