fbpx

Unii angajați ai ÎS „Calea Ferată din Moldova” ar fi comercializat ilegal cupru și aluminiu: Reacția companiei

Deputatul Lilian Carp a suținut astăzi, în cadrul unor declarații de presă, că la nodul feroviar Bender ar exista scheme de comercializare ilegală a cuprului și aluminiului. În context, ÎS „Calea Ferată din Moldova” a venit cu o reacție la acuzațiile făcute.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit parlamentarului, în aceste acțiuni ar fi implicați mai mulți angajați ai companiei, inclusiv persoane de la conducere. Tot el a mai comunicat că – la sfârșitul lunii trecute – au fost efectuate controale, depistându-se încălcări la casarea anumitor vagoane.

Deși Poliția ar fi pornit o cercetare în acest sens, Carp zice că încă nu a văzut acțiuni din partea oamenilor legii. Astfel, deputatul a anunțat că va sesiza Procuratura.

În urma acestor declarații, compania vizată a venit cu o reacție în cadrul unui comunicat pe pagina sa oficială.

„Urmare a informaţiilor apărute în spaţiul public privind înregistrarea unor cazuri de sustragere şi comercializare ilegală de cupru şi aluminiu în cadrul unei subdivizuni a ÎS „Calea Ferată din Moldova”, este de datoria noastră să informăm opinia publică că – acum aproximativ o lună – conducerea Nodului de cale ferată Bender a informat administraţia CFM despre identificarea unor stocuri de metale neluate la evidenţă şi care ar putea fi obiectul unor acţiuni mai puţin transparente.

Servicul de revizie şi control al magistralei a inspectat subdiviziunea vizată şi a confirmat existenţa unor elemente suspecte pasibile de atenţia şi interesul organelor de drept. În situaţia dată, CFM a decis transmiterea informaţiei acumulate către organele de drept competente, aşa cum caracaterul acţiunilor respective depăşesc clar competenţele pe care le are compania.

Declarăm cu toată responsabilitatea că – şi în acest caz – CFM a procedat în spiritul deschiderii, transparenţei şi al unei colaborări eficiente cu organele de drept, în vederea contracărării oricăror tentative de sustragere şi înstrăinare a bunurilor statului”, se arată în comunicatul CFM.

Articole asemănătoare

Back to top button