fbpx

Un primar ar fi pretins mită de 410.000 de lei. Funcționarul, reținut de CNA după ce și-ar fi lăsat localitatea fără apeduct

Primarul din Măcăreşti, Ungheni, dar și responsabilul tehnic pentru lucrările de aprovizionare cu apă potabilă a localității, au fost reținuți CNA. Cei doi sunt bănuiţi că ar fi exercitat presiuni asupra administratorului companiei responsabile de construcția apeductului, cerând 410.000 de lei pentru semnarea recepției finale a lucrărilor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cadrul examinării cauzei penale, s-a constatat că Fondul Ecologic Naţional din cadrul Ministerului Mediului finanțează proiecte ale administrației publice locale pentru dezvoltarea infrastructurii localităților. Astfel, Primăria comunei Măcărești a beneficiat de mijloace financiare, organizând licitații publice pentru efectuarea lucrărilor menționate.

Ca urmare a licitației, a fost desemnat câștigător un operator economic, fiind încheiat un contract de antrepriză între acesta şi Primărie. Ulterior, autoritatea publică locală a desemnat un responsabil tehnic al lucrărilor de aprovizionare cu apă potabilă.

Din datele anchetei rezultă că, darea în exploatare a apeductului ar fi fost tergiversată intenționat de mai multe luni, fiind create un şir de impedimente agentului economic. În final, primarul, împreună cu responsabilul tehnic l-ar fi condiționat pe acesta să le ofere drept mită un automobil de model Dacia Duster sau echivalentul de 410.000 de lei, ca să organizeze semnarea proceselor-verbale de recepție finală a lucrărilor.

Astfel, sub controlul CNA, a fost efectuată transmiterea unei tranșe de 110.000 de lei către responsabilul tehnic. Ultimul, însă, ar fi continuat să pretindă şi celelalte 300.000 de lei.

Marți, CNA şi procurorii au descins cu percheziții la birourile celor doi, de unde au ridicat mijloace financiare și au reținut suspecții pentru 72 de ore. Bănuiții riscă 10 ani de pușcărie, amendă penală şi privarea de dreptul de a ocupa funcții publice o anumită perioadă.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button