fbpx

Un nou partid pe scena politică din R. Moldova. CUB a fost înregistrat la ASP

Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB) a fost înregistrată ca partid politic la Agenția Servicii Publice (ASP). Anunțul a fost făcut marți, 6 decembrie, de către fondatorul formațiunii, Igor Munteanu. Noul partid este compus dintr-un grup de foști membri ai Platformei DA în frunte cu ex-ambasadorul Republicii Moldova în SUA, Igor Munteanu. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Transmit și pe această cale sincere felicitări tuturor colegilor mei și vestea bună că de azi Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB) există ca partid politic cu toate actele în regulă”, a scris Igor Munteanu într-un mesaj pe rețelele de socializare.

Principiile noului partid sunt competența, bunul simț și onestitatea în politică, așa cum acestea reprezintă „ingredientele necesare pentru afirmarea statului de drept, pluralismul politic și respectul pentru libertățile individuale”, a mai scris Munteanu.

Noul partid se declară unul de centru-dreapta, proeuropean, care are obiectivul principal dezvoltarea economică a Republicii Moldova și care promite aderarea la Uniunea Europeană a Republicii Moldova în anul 2030.

Misiunea CUB este de a deveni un PARTID liberal, național, susținător dedicat al clasei entreprenoriale active din Republica Moldova, integrat în familia politică a liberalilor europeni (ALDE/RENEW), capabil să construiască unitate și bunăstare la nivelul standardelor de viață din Uniunea Europeană”, a comentat fondatorul CUB.

Citește și: Un nou partid pe arena politică a Republicii Moldova. Cine este președintele CUB

Articole asemănătoare

Back to top button