fbpx

Un deputat român cere Guvernului să ofere Republicii Moldova o parte din dozele de vaccin pe care le primește România

Deputatul român din partea PSD, Alexandru Rafila, solicită Guvernului de peste Prut să doneze Republicii Moldova o parte din dozele de vaccin pe care le primește țara vecină. Astfel, potrivit lui, va fi asigurată protecția personalului medical implicat în lupta cu pandemia.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Acesta declară că pentru statele europene reprezintă o prioritate controlul virusului, transmite Digi24. De asemenea, potrivit lui, „cum virusul nu cunoaște granițe, și lupta cu acesta trebuie să se încadreze în același registru, pentru a putea cu toții să revenim cât mai rapid la o viață normală”

Conform sursei citate, în luna noiembrie, senatorul liberal de diaspora, Viorel Badea, a anunțat că autoritățile române vor dona Republicii Moldova o parte dintre primele loturi de vaccinuri împotriva virusului COVID-19 pe care le va primi de la Uniunea Europeană.

Autoritățile din Moldova, deocamdată, așteaptă vaccinul de la Alianța Globală pentru Vaccinuri și Imunizări. Primi cărora li se va administra acesta sunt angajații din sistemul medical și beneficiarii centrelor de plasament.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button